Hetti verraste ons in september al met dit kerstlabeltje. Het was heel verleidelijk om ‘m gelijk al op het weblog te zetten, maar we vonden dat deze toch echt in de kerstcatalogus geïntroduceerd moest worden. Dus hebben we de patroontjes snel in een la gestopt en er alleen uitgehaald om te gebruiken voor onze Souvenir de ma Noel rol.

Je kunt het patroontje afwerken als een labeltje, maar er ook een Hetti-stijl enveloppe van maken. De naturel met witte stippen stof geeft net dat extra tintje aan het geheel. Of borduur het op band en maak er een echte enveloppe van die je met de post verstuurt.

fijne-feestdagen-voorkant fijne-feestdagen-achterkant
Kerstlabel € 5,95

Hieronder zie je hoe Hetti het patroontje met wit garen op de blauwe met witte stof heeft geborduurd. Wat een verschil he. Of borduur het patroontje op zwarte stof, ik vind het zo grappig om te zien dat het effect ineens zo anders wordt.

hetti_fijne-feestdagen-blauwe-stof hetti_fijne-feestdagen-zwarte-stof

Dan zijn er nog twee andere patroontjes. Harten ABC is een lief kussentje dat je zowel in kerstkleuren kunt borduren als in meer traditionele “harten” kleuren. Zo’n klein kussentje met rood-groen-witte kleurtjes past prima bij mijn kerstversiering van de woonkamer. Ik heb deze zomer een etagère gekocht die ik voor de kerst wil versieren met lichtjes en natuurlijk heel veel kerstborduurtjes. En dit lijkt mij nou echt een patroontje dat je redelijk vlot kunt borduren.

hetti_harten-abc
Harten ABC € 5,95

Een van de voordelen van november/december vind ik dat het weer kouder wordt. Dat klinkt misschien raar, maar ik vind het heerlijk om ’s avonds mij op de bank te nestelen en dan onder mijn quiltdeken te duiken. Natuurlijk moet ik mijn armen wel kunnen gebruiken en miss Murphy wil zo af en toe ook een deel van de quilt, maar dat gevoel van zo’n zware quilt op je benen, heerlijk.

Hetti heeft haar Quilt Lappedeeken gebaseerd op oude 19e eeuwse lappendeken motieven uit Holland. De driehoekige lapjes als patchwork zijn in die tijd ontstaan. Je kunt kiezen uit de kerstversie (links) en de Oud-Hollandse versie (rechts). Het zijn twee verschillende patroontjes, dus geef duidelijk aan welke versie je wilt ontvangen.

???????????????????????????????
Quilt Lappedeeken kerst € 5,95

quilt-lappedeken-2
Quilt Lappedeeken Oud-Hollands € 5,95

These designs are by a Dutch Designer, Hetti Ruckert. Her designs are a combination of whimsical and typically Dutch. The two designs above are based on old, 19th century quilt motifs. The three-sided quilt pieces started off during that time. She offers the designs in soft Christmas colors (left) and old Dutch colors that were used at that time. Please specify clearly which version you would like to get.

Here are some links to the blog where you can see more of Hetti’s designs:

http://www.dehandwerkboetiek.nl/hetti-heeft-weer-drie-nieuwe-patroontjes/

http://www.dehandwerkboetiek.nl/van-nederlandse-bodem-patronen-van-hetti/