Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Hetti met de vraag of ze een keer in de winkel kon komen en dan kon praten over haar ontwerpen. Hetti en ik hadden elkaar al wel eerder gesproken en ik wist dat ze druk bezig was met haar ontwerpen. Ze had mij helemaal nieuwsgierig gemaakt en een paar weken later hebben we uitgebreid gepraat over ontwerpen, garens, stofjes, modellen en wat er zoal bij kijken komt als je patronen wilt uitbrengen. Zo inspirerend.

Je hebt de patroontjes van Hetti misschien al wel eens voorbij zien komen op internet of facebook. Ik vind ze echt heel herkenbaar, het zijn typsich Nederlandse patroontjes. Met Nederlandse kleuren, Nederlandse tekst, Nederlandse motiefjes en vooral Hetti’s heel eigen manier van afwerken. Ik ben helemaal weg van de Hollandse serie, die kleine tegeltjes zijn gewoon te leuk. Je kunt ze in traditionele Delfts blauwe kleuren borduren of nog wat andere kleurtjes erbij halen. Het zijn patroontjes die je makkelijk kunt borduren voor familie en vrienden “in den vreemde” maar waarschijnlijk zijn er genoeg familie en vrienden in Nederland die ze ook heel leuk vinden.

fietsblauwfiets

Fietsen € 4,95

DB Hollands blog geen raster Hollands blog

Groeten uit Holland € 4,95

molensblauwmolens

Molens € 4,95

Als je iets groters wilt borduren, dan kun je kiezen uit deze twee kussens. Ik vind het zo leuk dat Hetti er “gewoon” kussens van heeft gemaakt, niet elk borduurwerkje hoeft aan de muur te hangen, soms is het ook heel fijn om iets te borduren dat je kunt gebruiken. Omdat Hetti maar een paar kleuren heeft gebruikt, kun je ze ook eenvoudig aanpassen als dat nodig is of als je dat mooier vindt.

kussencijfers

Letters en cijfers € 4,95

kussenpauw

Pauwen en Bloemen € 4,95

De onderstaande twee patroontjes zijn heel geschikt voor elke speciale gelegenheid. Ik ben gek op geborduurde labeltjes en Hetti legt je ook uit hoe je alles in elkaar moet zetten. Je kunt dan het labeltje én het envelopje borduren voor een speciaal iemand. En vind je het niet heerlijk dat alle tekst gewoon in het Nederlands is? En let op de postzegel! Die borduur je namelijk ook, het lijkt net echte post.

gefeliciteerd

Gefeliciteerd € 4,95

voor jou

Speciaal voor jou € 4,95

Volgende week sturen we het nieuwe nieuwstijdschrift weer per mail en deze keer hebben we een interview met Hetti en heeft Hetti een heel leuk patroontje voor ons ontworpen. Echt iets om mee te nemen op vakantie. Je kunt je rechtsboven op de pagina inschrijven.