We hebben weer een aantal nieuwe merklappatronen van European Reproduction Samplers in de winkel. Ik kon het niet laten om een merklapje toe te voegen aan mijn (nog kleine) verzameling van kleine rode lettermerklapjes. Dit merklapje komt uit Denemarken. Het is een combinatie van verschillende steken: kruissteek, Spaanse oognes en stiksteekjes in het monogram. Daarnaast is het lapje keurig afgewerkt met een open zoompje.

FC1900

FC 1900 € 9,00

Iets groter, maar nog steeds in een kleur geborduurd is MW 1900. Deze merklap is in Duitsland geborduurd en heeft naast het alfabet en de cijfers ook nog een paar stopmotiefjes. De rand is echt heel mooi, vooral de hoekmotieven.

MW1900

MW 1900 € 9,00

Houd je meer van verschillende kleuren, dan is Louise Traudts merklap misschien iets voor jou. Ik vind vooral het alfabet heel bijzonder met de kleine letters gelijk naast de hoofdletter. Ik geloof niet dat ik dit ooit eerder heb gezien op een merklap. De lap is verder een fascinerende combinatie van allerlei steken, randjes en motieven. En op het einde, klopt het allemaal weer. De volgende steken zijn gebruikt: kruissteek, spaanse oogjes, herringbone steek, kettingsteek, stiksteekjes en koninginnesteek. Genoeg dus om je helemaal op uit te leven.

csm_luise_traudt_1890

Louise Traudt 1890 € 17,00

En hij is er weer, het misschien wel meest geliefde stoplapje van de winkel, S. de Meulemeester. Het is een stoplapje uit 1895 en in Nederland geborduurd. Ik heb het lapje begin dit jaar zelf geborduurd en ben er nog steeds een beetje verliefd op. Het is een vrij klein lapje, en ideaal om mee te beginnen. We hebben er ook een pakketje van met 13 draads linnen (daar heb ik ‘m ook op geborduurd) en een klosje Venne zijde (in rood) voor € 19,95.

???????????????????????????????

stoplap

Ben je ook in de ban van stoplappen, klik dan hier om er nog meer te zien.