Ook dit voorjaar organiseren we weer een aantal gezellige dagen en houden we op verzoek nog een keer de Tips en Trucs workshop. Zoals je van ons gewend bent, organiseren we een aardbeiendag en kun je al in juli genieten van een kerstworkshop.  Uit ervaring weten we dat deze dagen populair zijn, dus als je een voorkeur hebt voor een bepaalde dag, of als je met meerdere personen op dezelfde dag wilt komen, geef je dan bijtijds op.

Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen, je neemt zelf je lunchpakket mee. Heb je je eenmaal opgegeven voor de workshop, dan gaan we er vanuit, dat mocht je onverwachts niet kunnen komen, je wel het pakketje afneemt.  Je kunt de workshops ook thuisgestuurd krijgen.  De workshops zijn in principe op 13 draads stof, als je liever grovere stof hebt, laat het ons dan weten als je je opgeeft.

Tips en Trucs voor netjes borduren

De meeste borduursters hebben het borduren geleerd van hun moeder, oma of een vriendin en hebben zich in de loop der jaren een bepaalde manier van borduren aangeleerd. Zo is het bij mij ook gegaan. Pas toen ik een aantal workshops op beurzen in de VS had gevolgd, realiseerde ik me, dat mijn borduurwerk nog wel wat netter kon worden. Want hoe netter je werkt aan de achterkant van de stof, hoe mooier de voorkant van je borduurwerk wordt.

In deze workshop leer je alles over aan- en afhechten, manier van borduren, Franse knoopjes maken, kraaltjes opnaaien, verschillende stoffen die je kunt gebruiken voor borduren, hoe te borduren met overlopend garen, het berekenen van de hoeveelheid stof die je nodig hebt, waarom de juiste naald zo belangrijk is en nog veel meer tips en trucks.

Kosten:          € 25,00
Data:             vrijdag 15 en zaterdag 16 april
Tijd:              10.30-15.30 uur

Aardbeiendag

Aardbei 2016

Traditiegetrouw doen we de aardbeiendag eigenlijk altijd in juni. Dit jaar beginnen we echter wat eerder met deze workshop en kun je al in mei genieten van een heel gezellig dag, aardbeien én een leuk project. Wat dat is, blijft nog een verrassing. Wij vinden het steeds een uitdaging om weer een nieuw project te verzinnen en voor deze uitvoering hebben we al een idee.

Kosten:           € 45,00
Data:              vrijdag 20 en zaterdag 21 mei
Tijd:               10.30-15.30 uur

Christmas in July

Christmas

Al pratend tijdens het knippen van het nieuwe stoffenpakketje voor de Handwerkbeurs in Zwolle, kwamen we op het idee voor deze workshop. Wij zijn al helemaal enthousiast. En het is maar goed dat we deze workshop vroeg in juli doen, dan hebben jullie even de tijd om alles af te borduren voor het kerst is. Maar dan kun je er ook echt van genieten. Maak er een gezellig dagje uit van voor jezelf, we hebben geen kerstkransjes bij de koffie, maar zorgen wel voor iets lekkers. Het is per slot van rekening een beetje kerst op zo’n dag J.

Kosten:           € 45,00
Data:              vrijdag 1 of zaterdag 2 juli
Tijd:               10.30-15.30 uur

Jeannette Douglas Workshop

In september is het weer zover, dan komt Jeannette Douglas naar de winkel om 2 dagen een workshop te geven. Wij zijn druk bezig met het bedenken en uitwerken van het project en volgens ons wordt het een geweldig leuk project. Anders dan de vorige keer is het deze keer geen merklap maar zijn het accessoires. Veel meer zeggen we er niet over, het moet wel een verrassing blijven. Zodra we meer weten over de kosten, locatie etc. dan hoor je dat.

Je kunt kiezen voor vrijdag 16 of  zaterdag 17 september. We beginnen om 10.30 uur en de workshop duurt tot 16.00 uur. Je kunt je alvast opgeven, geef dan vooral ook aan op welke dag je wilt komen.

JDD workshop 2016

Hier kun je lezen hoe gezellig het was in 2013, toen Jeannette ook een workshop heeft gegeven.

http://www.dehandwerkboetiek.nl/jeannette-douglas-workshop/