Vandaag een fotoverslag van de prachtige dagen die we met Jeannette Douglas hebben gehad. Jeannette is een bijzonder getalenteerde ontwerpster, maar bovenal een geweldig mens. We hebben heel wat afgelachen en veel geleerd. De meeste dames hadden hun “dag” projectje al bijna afgeborduurd aan het einde van de dag, en met name op vrijdag was dat een hele prestatie. Met temperaturen van rond de dertig graden, was het gezellig en heel warm :-). Met dank aan onze fotograaf Rob!

alles staat klaarAl

Alles staat klaar, flesjes water (heel hard nodig op vrijdag), pakketten en Jeannette laat ons de modellen zien die ze heeft meegenomen.

appeltaart

Elke dag was er appeltaart, met dank aan onze baksters extraordinaire Coby en Joan. Bedankt dames!

Jeannette

Onze juf voor deze twee dagen, wat hebben we van haar genoten!

druk bezig

Een rondje langs de tafels om de modellen te laten zien en uitleg te geven.

tafel met modellen

Een tafel vol met modellen, een borduurwerk in het echt zien is toch altijd veel leuker en mooier dan wanneer je een foto ziet.

nog meer modellen

De Quaker speldenkussentjes waren heel populair deze dagen. Makkelijk om te borduren en misschien nog wel belangrijker, ook heel gemakkelijk om in elkaar te zetten.

foto5

Een van mijn favorieten, de Christmas Sampler in de Winter White uitvoering, als je heel goed kijkt, kun je de metallic garens zien glinsteren. Daarnaast nog een prachtige merklap, My Story.

foto4

En net als op een beurs, krijgen jullie ook een voorproefje van een patroon dat nog uit moet komen. Geweldig he, al die kussentjes.

uitleg garen

Uitgebreide uitleg over de garens die zijn gebruikt in de merklap.

klein projectje

Er wordt hard geborduurd aan het kleine schaarhangertje.

lunch

En natuurlijk is er tijd voor de lunch. Met dank aan Rob en Nel die ons beide dagen hebben voorzien van een heerlijke lunch. En een speciale vermelding van de salade van mijn moeder.

foto3

Heerlijk buiten kunnen afkoelen vrijdagavond, wat een verschil met overdag.

zaterdag aan de slag

Zaterdag weer aan de slag met een nieuwe groep dames.

zaterdag bezig

Een doorkijkje vanuit de hal, we zaten in een oud schoolgebouw met het Scheepstra museum in het andere lokaal.

jufjeannette

Juf Jeannette :-).

school

Zelfs genummerde jassenhaakjes in de hal.

En nu willen jullie denk ik nog wel even zien welke merklap Jeannette voor ons heeft ontworpen. Wij zijn echt heel trots op deze Hollandse Merklap. Het is een prachtig ontwerp geworden, boordevol details en speciale steken.

merklap

Dames, heel hartelijk bedankt voor jullie komst. Het zijn voor ons twee heel speciale dagen geweest en we hopen dat jullie er net zo van genoten hebben. Wie weet doen we het nog een keer ;-).