Het begint weer vroeg donker te worden en aan het einde van deze maand wordt dat nog een uurtje eerder. Dat betekent dat goed licht om te borduren heel fijn is. Ik ben zelf bezig met een project op donkerblauwe stof en dan heb je echt goed licht nodig. Bij de bank heb ik een staande lamp, die gewoon met een stekker in het stopcontact zit. Maar als je ergens wilt borduren waar geen stopcontact in de buurt is, dan begint het al lastiger te worden. Zelf nam ik altijd een verlengsnoer mee als ik naar een hotel of vakantiehuisje ging, want de stopcontacten zitten daar op de meest onhandige plaatsen.

Nu kun je een daglichtlampje meenemen die 400 gram (!) weegt en heeeeeel veel licht geeft. En het mooiste, het lampje kun je opladen via een USB-aansluiting, dus zowel op je computer als gewoon via een stopcontact. Eenmaal opgeladen, kun je de lamp 5 uur gebruiken, zonder dat een stroomaansluiting nodig is. Je kunt de lamp ook nog dimmen, voor het geval je sfeerverlichting wilt hebben :-). De lamp kost € 50,- en is echt de moeite waard als je gewoon overal wilt borduren.

lamp

Hieronder zie je een foto die ik heb genomen in mijn keuken. De andere lichten uit en de lamp als enige aan. Je hebt echt een grote hoeveelheid licht en omdat het een ledlamp is, straalt de lamp geen warmte uit.

licht

 

De dames die as. zaterdag naar de activiteitendag van Merkwaardig komen, kunnen ‘m zelf zien. En nu we het toch over zaterdag hebben, we kunnen helaas niet de hele winkel meenemen. Dus wil je graag iets zien, of dat we iets voor je meenemen, laat het ons dan het liefste voor as. vrijdag weten, dan kunnen we ervoor zorgen dat het in de “Merkwaardig” doos zit.