Jeannette heeft een heel bijzonder project dat binnenkort van start gaat. Ze had het er al over toen ze bij ons was en nu is het klaar. Toen haar dochter uit huis ging, wilde ze iets gaan borduren dat ze elke maand kon opsturen. Iets van wijsheid, aanmoediging en moederliefde. Het is uiteindelijk een project van 12 maanden met een extra patroon voor het midden van de lap of de omslag van je enveloppe. Dit laatste patroon hebben we in Nashville kunnen ophalen. De andere patronen volgen vanaf juni 2018 en de laatste patronen halen we volgend jaar in Nashville weer op.

Het patroon van de omslag (of het middendeel) kost € 13,50. De volgende afleveringen zijn ook € 13,50, mocht er het Cottage Garden garens bij zitten, dan zijn ze € 14,50. In het eerste deel staat ook beschreven hoe je de enveloppe maakt en de afzonderlijke patronen kunt afwerken als ansichtkaarten.

De patroontjes voor de kaartjes zijn ongeveer 7,5 x 13cm en hebben een Quakerachtige uitstraling. Uiteraard borduur je ook een speciale steek, dat hoort toch echt bij Jeannette’s patronen.

Naast dit wel heel bijzondere project, had Jeannette ook nog weer een tweetal ronde patroontjes. Wij zijn helemaal weg van de vrolijke kleuren. Werk ze af op een rond doosje van de Action of doe ze in een borduurring.

Spring Wool Pincushion and Fob € 10,50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulip Shaker Box € 10,50

Het Star Center Quilt patroon is in twee versies uitgevoerd, ik dacht in eerst instantie dat het twee patronen waren, zoveel verschil maakt het als je andere kleuren kiest. De blauw/groen/beige versie heeft deze keer mijn voorkeur, echt weer eens iets anders. Alle kleinere onderdelen kun je weer gebruiken voor een ander project.

Star Centre Quilt € 19,95

Vintage Animals past bij de rest van de Vintage serie en ik vind de opzet van de lap helemaal passen bij het thema. De letters staan niet keurig op een rijtje, maar zijn als een soort boom verspreid over het patroon. En de dieren zitten ook niet allemaal keurig in het gelid. Het gebruik van de handgeverfde stof voegt hier echt iets toe.

Vintage Animals € 16,95

En voor iedereen die houdt van zonnebloemen is er dit pakketje. Je krijgt bij het patroontje, de handgeverfde stof en de zilveren bedel, je hoeft alleen nog wat DMC toe te voegen. Echt zo’n patroontje om mee te nemen op vakantie of als je een weekendje weg gaat.

Sunflowers € 17,95