De voorbereidingen voor een beurs als Zwolle beginnen eigenlijk al gelijk na nieuwjaar. Eerst het bestellen van patronen en garens die over de oceaan moeten reizen, dan bekijken wat er in Europa besteld moet worden en tot slot wat er nog in ons eigen kikkerlandje ontvangen moet worden. Het borduren van de modellen gebeurt eigenlijk nog eerder, gelukkig hebben we een aantal zeer productieve borduursters die ons hierbij helpen. Ondertussen beginnen we ook met een doos met bestellingen die in Zwolle opgehaald kunnen worden. Want het geld van de postzegels kun je toch beter uitgeven aan een mooi strengetje garen ;-).

Een paar dagen voor de beurs beginnen we met het inpakken van de winkel. Overal verschijnen dozen en de winkel wordt steeds leger. De stoffendozen komen van zolder en worden gevuld met de meest favoriete stoffen. En natuurlijk mag dit jaar de stippelstof niet ontbreken. Ook de mandjes met voorgeknipte stukjes gaan mee. Een deel van het garen wordt overgeplaatst naar onze twee “mobiele” DMC kastjes, een ander deel gaat aan ringen mee. Tot slot halen we de modellen van de voorraadkamer, dan wel uit de winkel, want zonder modellen zou het maar een saaie stand zijn.

dozen

Ondertussen is mijn vader al druk bezig om onze eigen stand te controleren en in te pakken. In totaal gaan 18 platen van 1 vierkante meter mee, met het nodige ijzerwerk om alles aan elkaar te bevestigen. Dan moeten er nog 3 tafels mee en 3 stoeltjes, kleden en niet te vergeten lampen. Oh, en onze behangtafel waar we alle stof op uitstallen. En dan gaan alle dozen en tassen in de auto en de aanhanger en verdwijnen diverse stoffendozen in mijn auto.

Als we dan in Zwolle aankomen is dit waar we mee beginnen :-), een lege vloer.

leeg

En dan begint de legpuzzel van de stand, alle onderdelen zijn genummerd en moeten in de juiste volgorde gemonteerd worden. Als de platen dan aan elkaar zitten, ziet het er zo uit.

opbouwen

Vervolgens beginnen we met het bekleden van de stand, daar hebben we lappen pitjeskatoen voor die we ooit in de thee hebben gedaan om ze een wat mooiere kleur te geven. Ook die kleden moeten in de juiste volgorde opgehangen worden, want de hoekstukjes moeten natuurlijk uitgespaard worden. Tot slot kunnen de lampen geplaatst worden.

kleden

modellen

En dan kan het leuke werk beginnen, het ophangen van de modellen, dat is echt een puzzel. De modellen moeten passen op de plek waar je ze wilt ophangen, maar het is ook leuk om alle kerst- en wintertaferelen bij elkaar te hebben. De grotere modellen hangen vaak meer op de achterwand, de kleintjes aan de zijkant. En zo ziet het er dan uit als we de stand ingericht hebben met modellen.

ingericht

Nu zijn modellen natuurlijk heel leuk, maar het belangrijkste zijn natuurlijk de patronen, stoffen en garens die we mee hebben. En die zetten we als laatste op hun plek. Inmiddels heb ik er een soort volgorde voor bedacht, maar het is uiteindelijk altijd passen en meten. We willen jullie een zo groot mogelijk aanbod geven, maar de ruimte op de tafels is natuurlijk beperkt. Maar ook nu zijn we er weer uitgekomen.

Standnummer 150 De Handwerk Boetiek – oftewel, bij binnenkomst doorlopen naar het einde van de hal, linksaf slaan en dan loop je vanzelf tegen onze stand aan.

En als we dan helemaal klaar zijn, dan kunnen we de stand inpakken voor de nacht. Tot morgenochtend stand, we hopen dat het vier geweldige dagen gaan worden.

weltrusten