Vrijdag 23 december is de laatste dag dat de winkel geopend is in 2016. Tussen kerst en oud en nieuw zijn we gesloten. Op woensdag 4 januari zien we jullie graag weer terug in de winkel en staan er uiteraard weer nieuwjaarsrolletjes voor jullie klaar.

 

Van Ute en Dorothee hebben we twee leuke kerstpatronen ontvangen. Het eerste patroon is een verzameling van kerststerretjes die je op geruite stof kunt borduren. Uiteraard kun je de motiefjes ook weer apart borduren. Maar ik vind het wel wat hebben, op zo’n groot vierkant met rode strepen.Ik heb nog 1 lapje stof voor de liefhebber in de winkel, dan is het op, want de fabrikant weeft deze stof niet meer. Het is 12 draads stof en ze hebben een special zijden verrassingspakketje gebruikt om mee te borduren.

hist_weihnachtspezial-2015 hist_weihnachtspezial-stof-2015 avas_garenpakketje-rouge
Weihnachtspezial 2015 € 10,50                               Stof € 12,00                Garenpakketje Rouge € 16,95

En dan hebben de dames nog een heel ander kerstpatroon, ik zie hier zoveel mogelijjkheden voor. Je kunt het uiteraard gewoon borduren zoals het hier staat. Maar dat vierkantje linksboven met die kerstboompjes en –hangers zou ook heel goed in een klein lijstje staan. Mooi passe-partout erom heen en je hebt een uniek borduurtje. De vulpatroontjes zijn ook heel handig als je een kaart hebt met een bijzondere uitsnede. Met zo’n vulmotiefje kun je het altijd passend krijgen. Of borduur de patroontjes met het kerstgaren van Threadworx, dan krijg je weer een heel ander effect.

hist_frohliche-weihnacht-uberall              threadworx-1085
Fröhliche Weihnacht überall € 13,50         Threadworx 1085 € 4,50 20 yards

En dan hebben we een hele serie patroontjes in bestelling die vallen in de categorie “Klein maar Fijn”. Ik vind ze geweldig. De patroontjes zijn speciaal bedoeld voor de zijden garenpakketjes van Au ver a Soie zodat je zelf kunt kijken welke kleur je voor welk symbooltje wilt gebruiken. Op het patroon staat hoeveel garen je nodig hebt voor een bepaald symbooltje, zodat je kunt kijken of je genoeg hebt. Immers, het metallic garen heeft bijvoorbeeld 10m op een kaartje zitten en een strengetje Soie d’Alger 35m. De patroontjes zijn allemaal 70 x 70 kruisjes, dus als je ze op je Souvenir de ma Noel wilt borduren, dan borduur je ze over 1 draadje. Hieronder zie je welk zijden garenpakketje ze bij een bepaald patroon hebben gebruikt, uiteraard kun je ook een andere kleur kiezen voor het patroontje dat jij het mooiste vindt.

hist_bordeaux avas_garenpakketje-bordeaux
Bordeaux € 5,95 patroon                             Garenpakketje Bordeaux € 16,95

hist_e-sterne avas_garenpakketje-prune
E-sterne € 5,95 patroon                                Garenpakketje Prune € 16,95

hist_siebenburgen-taupe avas_garenpakketje-taupe
Siebenburgen taupe € 5,95 patroon            Garenpakketje Taupe € 16,95

hist_abstract-10 avas_garenpakketje-blanc
Abstract 10 € 5,95 patroon              Garenpakketje Blanc € 16,95

hist_siebenburgen-marine avas_garenpakketje-marine
Siebenburgen Marine € 5,95 patroon                Garenpakketje Marine € 16,95

Dit patroontje is met hetzelfde garenpakketje geborduurd. Het geeft goed aan hoe je de garens op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken. Experimenteer en ontdek zo wat je favoriete garen is.

hist_abstract-8
Abstract 8 € 5,95 patroon

hist_siebenburgen-gris avas_garenpakketje-gris
Siebenburgen Gris € 5,95 patroon             Garenpakketje Gris € 16,95

hist_fushia avas_garenpakketje-fushia
Fushia € 5,95 patroon                            Garenpakketje Fushia € 16,95

hist_turkis-1 hist_turkis-2 avas_garenpakketje-turkis
Turkis 1 € 5,95 patroon                    Turkis 2 € 5,95 patroon               Garenpakketje Turkis € 16,95