Het antwoord op die vraag is een volmondig JA!. De Nashville 2023 pagina staat online en ik denk dat ik de komende weken druk ben om alle voorproefjes van de beurs in Nashville te publiceren.

 

De beurs in Nashville

Al sinds 2001 ga ik jaarlijks naar de beurs in Nashville. Dit is een van de grootste borduurbeurzen in de wereld, zo niet de grootste. Ontwerpsters en producenten uit allerlei landen komen naar Nashville, Tennessee om hun nieuwe patronen, stoffen, garens en accessoires te laten zien. Het leuke van de beurs is dat het een zogeheten “cash and carry” beurs is. Dat wil zeggen dat de exposanten een grote voorraad meenemen naar de beurs en dat wij als winkeliers de patronen etc. ook gelijk mee kunnen nemen.

 

De hotelkamers

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ander bijzonder aspect van de beurs is dat deze gehouden wordt in een hotel, de Embassy Suites. Deze keten van hotels heeft een heel kenmerkende bouw. In het midden van het hotel is namelijk een atrium. Zo kun je vanaf de begane grond alle verdiepingen zien. Waarom dat belangrijk is? Nou, veel ontwerpsters hebben hun eigen banner en hangen deze aan de railing van de ballustrade. Als ik dus wil zien wie waar zit, kan ik even over de railing kijken. Nou ja, ik kan ook de plattegrond van mijn beursboekje bekijken, maar soms is het sneller om even over de railing te kijken.

De exposanten zitten dus in gewone hotelkamers. De kamers bij de Embassy Suites zijn zo ingedeeld, dat je een kleine “woonkamer” hebt en een slaapkamer. De woonkamer wordt door de ontwerpsters omgetoverd tot een prachtige uitstalling van hun nieuwe modellen, de slaapkamer wordt gebruikt als voorraadhok voor de patronen en natuurlijk om ‘s avonds in te slapen.

 

Het leukste van de beurs: de mensen

In 2020 ben ik voor het laatst naar de beurs in Nashville geweest, je snapt wel waarom. Ik kijk er echt naar uit om nu weer heen te gaan. Als je zolang elk jaar in februari/maart naar deze beurs gaat, dan mis je echt de mensen die je daar ieder jaar ziet. En hoewel we de Needlework Expo hebben gehad, waar je met elkaar kon chatten via de computer, is dat toch niet hetzelfde. Er hangt het hele weekend een bepaald sfeertje in het hotel. Het wordt bijna in zijn geheel bezet door “borduurmensen”. Waar je ook loopt, je ziet altijd een bekend gezicht en kunt dan even bijpraten. Heerlijk.

 

Pre-orders

Zover is het nog niet, tot ik vertrek, krijg ik dagelijks mails met voorproefjes van de exposanten. Houd de Nashville 2023 pagina dus goed in de gaten, zodat je niets mist en op tijd je bestelling kunt doorgeven. Als ik op tijd weet hoeveel exemplaren ik van een bepaald patroon nodig heb, kan ik dat alvast doorgeven aan de ontwerpster. Die houdt ze dan voor mij apart en dan kan ik mijn stapeltje op de beurs ophalen. Daarnaast zijn mijn koffers niet onbeperkt groot (of kan ik ze maar volstouwen met spullen) dus is het handig om te weten hoeveel exemplaren ik in ieder geval nodig heb.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt gerust meerdere bestellingen sturen, wij zorgen ervoor dat ze dan samen verstuurd worden. Houd er wel rekening mee dat als je niet-Nashville materialen bij je bestelling vermeld, we dit versturen als ik weer terug ben. Wil je het eerder hebben, dan moet je hiervoor een aparte bestelling plaatsen.

 

Nashville catalogus

Ieder jaar schrijf ik een Nashville catalogus als ik weer terug ben uit de VS. Dat duurt wel even, want ondertussen willen we ook jouw bestelling zo snel mogelijk versturen. In de catalogus vind je de nieuwe patronen, garens, stoffen en accessoires. Sommigen heb je dan al gezien op de Nashville pagina, maar er zijn ook altijd weer verrassingen bij. Als abonnee van de nieuwsbrief krijg je als eerste de gelegenheid om deze verrassingen ook te bestellen.

Ben je nog geen abonnee, schrijf je hier dan in:

https://dehandwerkboetiek.nl/nieuwsbrief

Langskomen in de winkel kan natuurlijk ook, dan kun je nog eerder zien wat ik allemaal heb meegenomen. Vanaf donderdagmiddag 10 maart, staat de “Nashville” buit in de winkel.

Houd dus de komende weken de Nashville 2023 pagina goed in de gaten en laat het me maar weten als ik iets voor je mee kan nemen.