Soms heb je dat, dan heb je een tijdlang patronen van een bepaalde ontwerpster in de winkel en na verloop van tijd, verdwijnen de patronen en vul ik ze niet meer aan. Meestal komt dat wanneer de nieuwe patronen van de ontwerpster niet echt mijn ding zijn. Dat was bij Reflets de Soie ook een tijdlang zo. Onlangs heb ik echter weer bij haar besteld en ik ben helemaal blij dat we weer patronen van haar in de winkel hebben.
Om te beginnen, dit prachtige stoppatroon van Stéphanie Desmidt uit 1844. Wij hebben het model in de winkel hangen en zijn er een beetje verliefd op. De kleuren die wij hebben gekozen zijn wat sprekender, als je de Soie d’Alger zijde voor het patroon besteld, krijg je onze omzetting er ook bij.

rds_stephanie-desmidt-1844
Stéphanie Desmidt 1844 € 11,50

De laatste maanden ben ik redelijk in de ban van kleine, oude merklapjes en ik vond dat Anna Millet daar ook wel bij paste. Een prachtig rood schoollapje uit 1895, met allemaal verschillende letters in ACM erop. Anna heeft vier verschillende randen geborduurd, met nog aan drie kanten een kleiner randje eromheen. Ze had alleen nog even haar naam die begint met de C ook erbij moeten borduren ;-), nu blijf ik me afvragen waar die C voor staat.

DCF 1.0
Anna Millet 1893 € 11,50

Dan hebben we ook weer de hele uitgave van Petits Bonheurs in de winkel. Dit zijn 40 kleine vulpatroontjes die vooral bij Berlijns wolwerk werden gebruikt. Heel geschikt om op band te borduren of te gebruiken bij het canvasproject van Het Handwerkcafe Waddinxveen: http://handwerkcafewaddinxveen.blogspot.nl/

rds_40-petits-bonheurs
40 Petits Bonheurs € 35,00

In dezelfde periode van het Berlijns wolwerk, kun je ook patroontjes van bloemen vinden. Deze drie patroontjes hebben een aantal dames destijds gebruikt voor hun Souvenir de ma Jeunesse  en ik vind ze nog steeds prachtig.

rds_la-rose-la-camelia-le-lys
Van links naar rechts: La Rose, La Camelia en Le Lys per stuk € 5,50

Dan hebben we nog een stoplapje binnen, ik vind vooral de afmeting bijzonder. Meestal zitten de stopjes dichterbij elkaar en is de lap vaker horizontaal opgezet. Maar hier heb je een langwerpige stoplap met 14 verschillende stopjes uit 1880.

Het kant dat rondom de merklap zit, zit niet bij het patroon, maar het geeft wel een mooie afwerking.

rds_eugenie-ritter-1880
Eugenie Ritter 1880 € 11,50

Dit patroon was eigenlijk de aanleiding om weer te bestellen, ik vind het zoooooo mooi. En zo bruikbaar, je kunt al die blokjes op 101 manieren gebruiken. Voor kaartjes, voor schaarhangertjes, speldenkussentjes, naaldenboekjes, onderzetters, noem het maar op.

Je borduurt ‘m met twee kleuren zijde, en hoewel de merklap hier in het rood is geborduurd, kun je natuurlijk allerlei kleurcombinaties bedenken. Ik denk zelf dat een meer ton-sur-ton versie ook heel mooi is. Of met wit garen op een naturelkleurige ondergrond.

rds_jeu-de-points
Jeu de Points € 13,50 è

Tot slot nog een merklap die we nog NIET in de winkel hebben, maar die we deze maand gaan bestellen. Want net toen de bestelling weg was, kwam deze merklap uit. Het is een origineel ontwerp van Reflets de Soie en wat is het een prachtige lap. Of je er nu delen uit gebruikt voor kleinere werkjes of je borduurt de hele lap, je hebt echt iets waar je trots op kunt zijn

Eind oktober in de winkel!

rds_anastasia
Anastasia € 16,95