De beurs in Nashville zit er weer op en we hebben genoten! Zoveel moois gezien en vooral ook meegenomen. Ria en ik zijn hard aan het werk om een Nashville bericht samen te stellen zodat jullie zoveel mogelijk kunnen zien van wat we meegenomen hebben. En mocht je in de buurt zijn, dan kun je uiteraard in de winkel al dit moois ook bekijken. Om je alvast een indruk te geven, dit was het grootste deel van onze tasjes met patronen, garens en accessoires voor we zijn begonnen met het controleren en prijzen. Mocht je een bestelling voor Nashville hebben doorgegeven, dan ontvang je binnenkort bericht hierover. We hebben nagenoeg alles van het lijstje kunnen inkopen ;-).

nvbuit

Ondertussen zijn we ook nog druk met het samenstellen van de Belfast winterproefpakketjes en de Graziano pakketjes. Je kon de Belfast Winterproefpakketjes tot eind februari bestellen, maar mocht je nog een pakketje willen, laat het ons dan voor 17 maart weten. Voor de Graziano pakketjes geldt, dat de stoffen die we hiervoor gebruiken, bij onze leverancier opnieuw geweven worden. We krijgen ze begin april weer binnen. Dus iedereen die een pakketje van deze prachtige 15 draden/cm stofjes wil hebben, laat het ons vooral weten. We hebben nog een paar pakketjes klaarliggen, maar als die op zijn, dan moet je dus even wachten.

20150129

Belfast Winterproefpakketje, 5 verschillende stofjes (afmeting 23 x 30cm) € 12,50

Van boven naar beneden:

5369 – naast de naturelkleur met witte stippen hebben we ook blauw linnen met witte stippen, het vraagt gewoon om een sneeuwtafereeltje

705 – een zachtgrijze kleur die wij gebruikt hebben voor o.a. Let it Snow van Barbara Ana Designs.

323 – deze groen/bruine kleur doet het goed bij winter patroontjes waar rood en groen in zit, denk bijvoorbeeld aan Warm Winter Wishes van Sue Hillis Designs

778 – een grijsblauwe kleur die zich goed leent voor sneeuwmannetjes maar ook voor bijvoorbeeld een alfabet merklapje

562 – een prachtige ijsblauwe kleur die je zowel voor winterpatroontjes als voorjaarspatroontjes kunt gebruiken

 

graziano2

Graziano

Graziano linnen pakketjes, 6 verschillende kleuren (afmeting 23 x 30cm) € 15,00

De kleuren zijn een mengeling van meer merklapkleuren (de eerste drie) tot voorjaarskleuren, de DMC kleur staat tussen haakjes:

Bianco (blanc) , Avorio (3866), Greggio (844), Rosa (151), Verdino (524) en Argentino (415 ).

De Graziano pakketjes kun je tot en met 12 april bestellen. We zijn afhankelijk van wanneer de stof weer binnenkomt, als de stof er weer is, gaan we gelijk aan het knippen. En zolang we nog pakketjes hebben, krijg je het uiteraard snel toegestuurd.

En dan tot slot wat minder goed nieuws, er is brand geweest in een van de fabrieken van Au ver a Soie in Frankrijk. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar dit heeft wel gevolgen voor de leveringen van de zijde. Ik heb Au ver a Soie al gemaild om te vragen wanneer we de 45 meter strengen kunnen verwachten en hoop snel antwoord te krijgen. Afhankelijk van welke zijde in deze fabriek werd geverfd en werd bewerkt, kan het dus zijn dat het langer dan normaal duurt voor we de zijde weer ontvangen. Als ik meer weet, horen jullie dat gelijk.

Om met een vrolijkere noot af te sluiten, een foto van mijn reisproject. Tijdens mijn reis naar de VS heb ik een klein patroontje van Blackbird Designs geborduurd, Le Poulet – A French Pincushion. Die blokjes onderaan het kussentje trokken steeds al mijn aandacht en zo’n klein projectje leek me ideaal. Leek, inderdaad, want het was iets minder ideaal dan ik dacht. Tussen de letters en nummers moest ik steeds aan- en afhechten, omdat je anders de rode draad aan de voorkant zag. Dat betekende uiteindelijk 38 keer aan- en afhechten. En in het vliegtuig is dat toch iets minder ideaal dan ik had bedacht. Gelukkig is het resultaat helemaal naar de zin en kan ik straks een speldenkussentje aan mijn verzameling toevoegen.

bbd