Ik vond het zo jammer dat The Prairie Schooler stopte met het ontwerpen van patronen. Vooral haar jaarljkse kerstmannetjes waren een hoogtepunt voor mij. Ik heb ze dan ook allemaal vanaf 1984. Die kaartjes koester ik, ik heb ze misschien niet allemaal geborduurd, maar ooit gebeurt dat nog eens.

Gelukkig nam onze Amerikaanse distributeur het uitgeven van de ontwerpen over en kon je weer allerlei patronen bestellen die out of print waren. Misschien niet met dezelfde uitstraling, maar toch. En vorig jaar werden we nog verrast met een nieuwe kerstman voor de collectie. En laat dat dit jaar nu weer zo zijn! Ik ben ontzettend blij. Wat een geweldig leuke kerstman is dit, geflankeerd door een ijsbeer en met een duifje in zijn zak en een kerstboom op zijn rug.

Je kunt hem nu bestellen, de North Pole Kerstman kost € 5,95. De doos met patronen komt tweede helft juni binnen, dan heb je dus nog ruim de tijd om deze kerstman te borduren voor het kerst is. En ik ga alvast nadenken hoe ik deze kerstman ga borduren, op welke stof, met welk garen….. Heerlijk om zo weg te kunnen dromen.

17-1725

2017 Schooler Santa € 5,95

En mocht je de onderstaande patronen nog missen in je collectie, deze komen ook mee met diezelfde doos.

99-1140

Summer Samplers € 13,50

Het onderstaande patroon is een heel oud patroon dat al jaren niet meer verkrijgbaar was. Een vriendin van mij heeft ze geborduurd in haar huis hangen en iedere keer als ik de schilderijtjes zie, denk ik: die wil ik ook.

8779

Prairie Seasons € 13,50

Vooral de bovenste afbeelding is heel bekend. Als ik het me goed herinner, ben ik er ooit eens aan begonnen op zijden gaas. Ik zal eens kijken of ik het tevoorschijn kan halen. Dat had ik gezien op internet en ik vond het zo mooi, dat ik gelijk ben begonnen.

01-2136

Harvest Time € 13,50

En voor iedereen die de quiltende kerstman nog mist, er zijn weer nieuwe kaartjes.

05-2497

2005 Schooler Santa € 4,95