Heb je fijne Paasdagen gehad? Ik heb genoten van mijn extra vrije dag en heb hard gewerkt aan mijn huiswerk voor de cursus Russisch borduren. Het doorknippen en verwijderen van stofdraden is een redelijk tijdrovend klusje, om nog maar niet te praten over het 2 x controleren of je wel het juiste draadje doorknipt :). En dan moeten die doorgeknipte draadjes nog vastgezet worden. Maar het wordt steeds mooier. Binnenkort zal ik een foto plaatsen.

De uitslag van de Venne Colcotton garenvraag is ook bekend. Nummer 3018 (de roze/lila versie) heeft gewonnen met 7 stemmen. Nummers 5003 en 3019 zijn het net niet geworden (allebei 6 stemmen).  Ik had een beetje gehoopt dat het het groene garen zou worden, omdat ik het zelf zo’n mooie kleur vind. Nu ga ik op zoek naar een patroontje dat past bij de kleur van het garen. Iets voor het voorjaar of de zomer. Het duurt nog wel even denk ik voor het klaar is, ik moet eerst mijn huiswerk afmaken. Ik vond het erg leuk om te zien dat zoveel lezers hebben gereageerd, bedankt daarvoor.

Deze week verwachten we weer een doos vol patronen uit de VS. En als alles gaat zoals het moet, dan zitten daar een paar prachtige patronen in. Allereerst de eerste aflevering van de Loose Feathers patronen van Blackbird Designs. Dit jaar zijn de patronen gebaseerd op oude merklappen. Mary Ann Blackburn is de eerste merklap die ze gebruiken en naast het patroon van de oude merklap vind je ook ontwerpen voor een aantal accessoires gebaseerd op de originele merklap. Alma en Barb veranderen altijd wat aan een reproductie, ze voegen vaak iets toe of halen juist een motiefje weg of veranderen een kleur. Maar ze proberen om die veranderingen zo minimaal mogelijk te houden, zodat de charme van de oude merklap niet verloren gaat.

Mary Ann Blackburn € 17,95

Mocht je nog belangstelling hebben voor de Loose Feathers patronen van vorig jaar, laat het ons dan even weten. We hebben nog een aantal patronen van deze serie.

      

De patronen kosten € 13,50 per stuk en naast de hier afgebeelde ontwerpen, vind je in elk patroon ook nog twee andere projecten. En natuurlijk ontbreken de instructies voor het afwerken van de projecten niet.