Het komt nu steeds dichterbij, het moment waarop mijn ouders gaan verhuizen. In september is het zo ver, dan vertrekken ze na 37 jaar Esweg naar een geweldig leuke woning in Roden. Met zo’n verhuizing komen er natuurlijk ook heel veel spullen tevoorschijn die niet meer mee kunnen. En dus houden ze aanstaande zaterdag van 10.00-16.00 uur een verhuisopruiming. Er is van alles: speelgoed, antiek, meubels, servies, gereedschap en boeken, heel veel boeken. Ook handwerkboeken voor de dames die geinteresseerd zijn.

Bij het leegruimen van de zolder kwamen we ook deze twee schilderijen tegen. Ze zijn oud, echt oud. De lijsten zijn een beetje beschadigd, de borduurwerken zijn nog heel gaaf. De eerste is een afbeelding van Jozef en Maria met het kindje Jesus uit 1863. image

Het tweede schilderij is een afbeelding van een hond, zoals je die wel vaker zag bij Berlijns wolwerk. Het borduurwerk is van 1870. Hier is het borduurwerk aan de zijkanten een klein beetje beschadigd, maar dat is met een nieuwe lijst goed op te lossen. Ik ben vergeten om de afmetingen op te nemen, het zijn echt grote schilderijen, denk 60 x 60 of groter.

image

 

Voor het eerste schilderij vragen we 50 euro, voor het tweede 30. Mocht je grotere foto’s willen, mail me dan maar, dan stuur ik ze op.

Mocht je nog benieuwd zijn naar wat er verder bij de verhuisopruiming staat, dan ben je van harte welkom zaterdag 22 augustus vanaf 10.00 uur op Esweg 31, Roderesch.