De winkel is de hele zomer gewoon open geweest, maar ik heb een wat onverwachte vakantie van het weblog genomen. Meestal schrijf ik de berichtjes op zondagochtend en de afgelopen zondagen was ik steeds niet thuis, maar op mini-vakantie. En dus waren er even geen berichtjes. Maar ik ben weer terug en de berichtjes vind je vanaf vandaag weer met regelmaat in je mailbox :).

De maand augustus is altijd wat rustig wat betreft nieuwe patronen. In de VS hebben de kinderen vakantie en die zomervakantie duurt vaak langer dan bij ons. Dus zijn ontwerpsters druk met kinderen of kleinkinderen, met zelf vakantie vieren en met de voorbereidingen van het najaar. Deze maand zijn er weer diverse beursen en de meeste ontwerpsters wachten met het uitbrengen van nieuwe patronen tot de beurs. Toch krijgen wel al weer het nodige binnen en kunnen we jullie laten genieten van wat het najaar te brengen heeft.

  

Blumenbarock 4 € 22,95                            Nelkenwiese 2 € 10,00

De bovenstaande patronen hebben we net binnen gekregen. Blumenbarock is inderdaad een uitbundige lap, met prachtige vulpatronen en blackwork. Het patroon wordt op naturelkleurig linnen geborduurd en zelf vind ik de kleurstelling erg mooi. Nelkenwiese is een patroontje dat zich goed leent voor een miniatuurtje. Er zitten 5 kleuren in en je kunt het heel goed in petit point over 1 draadje borduren. Doet het ook goed als bijvoorbeeld een vloerkleedje in een poppenhuis. Maar je kunt ook 2 x2 vierkantjes borduren en daar een schaarhangertje of kaartje van maken.