Een paar jaar geleden heeft Jeannette Douglas een serie uitgebracht van speldenkussentjes. De pakketjes van deze serie, Patterned Pretties, bevatten allemaal het patroon, al het zijden garen (allemaal met een handgeverfde kleur) en het vilt voor de achterkant. Je voegt alleen zelf een lapje stof toe en kunt dus kiezen op hoeveel draads stof je het wilt borduren. Er zit genoeg garen bij om alles met 1 draadje te borduren.

Zelf heb ik pakketje nr 5 destijds geborduurd. Omdat het patroontje zich herhaalt is het ideaal voor als je onderweg bent, of gewoon een klein werkje mee wilt nemen. En rommel als het klaar is eens door je knopendoos, oude speldenkussentjes waar wellicht nog een mooie speld in zit of steek een setje mini-pins in je splinternieuwe speldenkussentje.

Het vilt voor de achterkant maakt dat je ze makkelijk in elkaar kunt zetten. Ik zal eens kijken of ik daar nog iets van kan laten zien. Dat zien jullie dan wel hier op het blog verschijnen.

De pakketjes kosten nu 9,50 (normaal 12,95/13,50). Leuk om jezelf op te tracteren of iemand anders blij mee te maken. We hebben van sommige pakketjes 2 exemplaren, van anderen 1, dus wees er snel bij. Voor alle pakketjes geldt op = op.

Ik heb ook foto’s gemaakt van de achterkant zodat je kunt zien wat er bij elk pakketje zit.