Het mooie van een heleboel inpakken en weer uitpakken is dat je soms iets tegenkomt, dat je eigenlijk al was vergeten. Dit boek, Schoolroom Alphabet (€ 29,95) is zo’n ontdekking. Het boek is twee jaar geleden uitgebracht en heeft een prachtig verhaal. De twee ontwerpsters achter Needlework Press hebben een antieke zakdoek gebruikt als inspiratie voor 12 projecten die je in dit boek terugvindt. Dankzij de naam die in de zakdoek was geborduurd, konden ze veel informatie achterhalen.

Hieronder zie je rechts de zakdoek en links de merklap die gebaseerd is op de zakdoek. Je kunt alle ronde motieven ook voor heel veel kleinere accessoires gebruiken.

web-alphabet-sampler_0

Een van mijn favoriete ontwerpen in dit boek, is dit kleine patroontje. De kleuren spreken me enorm aan ende halve cirkels rondom her borduurtje geven er een mooie ouderwetse uitstraling aan. Je kunt van dit patroontje heel goed een naaldenboekje of schaarhangertje maken. het helpt natuurlijk als je er dan zo’n mooi stofje bij hebt. Maar je kunt ook omgekeerd werken, zoek eerst een mooi stofje op en pas daar je kleuren op aan.

photo14

Hieronder zie je verschillende patronen uit het boek en hoe ze verwerkt zijn. Doordat er een heel alfabet in staat, kun je alle woorden maken die je maar wilt. In het Engels of gewoon in het nederlands. Het patroon “School” is gebruikt voor een omslag voor een e-reader, maar zou je ook goed kunnen aanpassen voor je tablet. En het “Bluebird” patroon is gebruikt voor een pennenzakje, ik zou ‘m ook zo ingelijst aan de muur willen hebben.

photo11

Op de voorkant zie je nog een patroontje voor een Tim Holz’ zakhorloge (die hebben we ook in de winkel te koop) en een schortje voor een popje. Naast alle patronen vind je ook veel informatie over de tijd waarin Eunice Bacon leefde.

14-1200