We hebben weer een nieuw Rico boekje in huis en ik realiseerde me dat ik het prachtige kerstboekje nog niet had laten zien. Het staat tjokvol met patroontjes die je op heel veel manieren kan gebruiken. En morgen laat ik het voorjaarsboekje zien.

Het nieuwe kerstboekje van Rico is weer een mooie combinatie van grotere projecten en kleine motiefjes. Voeg daarbij dat de patronen zowel heel modern zijn als klassiek en eigenlijk kan iedereen uit de voeten met deze patroontjes. Het kerstkleed dat je op de voorkant ziet, vind ik echt iets van deze tijd. Strak, weinig kleuren, maar stylistisch zit het heel goed in elkaar. En het voordeel van die weinige kleuren is, dat je het zo aan kunt passen aan je eigen interieur. Het kussen is weliswaar klassieker, maar past ook in een modern interieur.

rico-boekje-156_1 rico-boekje-156_2

Het uilenkussen is een andere favoriet van mij, alleen dat takje achter zijn hoofd snap ik niet helemaal. Die zou ik gewoon weglaten. De kerstboompjes zijn weer heel geschikt voor allerlei toepassingen. Het voordeel is dat je heel makkelijk het patroon kunt aanpassen aan de afmeting die je wilt hebben. Wil je liever een loper borduren, dan herhaal je het patroon gewoon een aantal keren. Maar wil je bijvoorbeeld een placemat borduren, dan kun je ook overwegen om er een paar weg te laten.

rico-boekje-156_3 rico-boekje-156_4
Het Rico boekje nummer 156 kost € 9,95.

We hebben het boekje van vorig jaar ook weer besteld omdat het zo geliefd is. Het leuke is, dat het ontwerpteam van Rico echt een verandering heeft ondergaan. De boekjes zijn veel moderner geworden, veel bruikbaarder en minder “tuttig”.

rico-boekje-coming-home-for-christmas_1 rico-boekje-coming-home-for-christmas_2 rico-boekje-coming-home-for-christmas_3 rico-boekje-coming-home-for-christmas_4
Rico – Coming Home for Christmas € 9,95