Doorstoppen of stoppen werd vroeger al veel geoefend. Gelukkig zijn er diverse merklappen met stopwerk bewaard gebleven en hebben we dan ook een aantal zeer mooie stoppatronen in de winkel. Mocht je voor het eerst gaan “stoppen”, dan zul je merken dat het doorrijgen van de stof haast meditatie is. Ik vind het zelf een van de mooiste technieken om te doen. Vooral het doorstoppen is eigenlijk heel makkelijk, je moet uiteraard goed tellen, maar verder ga je alleen op en neer met je naald.

De onderstaande patronen zijn een mengeling van nieuwe stoppatronen en stoppatronen die we al eerder in de winkel hebben gehad. Dit zijn allemaal reproducties van oude merklappen, je borduurt als het ware een stukje geschiedenis.

M.P.Joppe 1886 im Original   original

M.P. Joppe 1886 € 21,00                           Goes 1896 € 23,00

Nieuw in de collectie is deze prachtige stoplap uit St. Gallen, Zwitserland. Vooral de middelste rij doet mij denken aan damasten tafelkleden die gerepareerd moesten worden.

Bhooma's work

St. Gallen € 25,00

En om je een idee te geven van een hedendaagse stoplap, dit patroon van The Drawn Thread is ook prachtig. Hierbij heb je niet alleen doorstoppatronen, maar ook stoppatronen (zowel horizontaal als verticaal stoppen).

Toccate V €  24,95

Tot slot alvast een plaatje om jullie lekker te maken. De onderstaande Friese reproductiemerklap hebben we nog niet in huis, maar ik ga ‘m bestellen. Ik heb de ontwikkeling van het patroon steeds gevolgd en ben zooooo blij dat hij nu klaar is. Wat een prachtige merklap is het geworden. Het origineel is bezit van het Rijksmuseum, ik weet niet of de merklap ook onderdeel van de vaste collectie is. Mocht je er belangstelling voor hebben, laat het me dan weten, dan laat ik een exemplaar voor je meekomen.

Gooitie Cornelis 1701 original

Gooitie Cornelis 1701 € 21,00

Mocht je iets gezien hebben dat je wilt bestellen, klik dan hier voor het bestelformulier.

PS: ik krijg al heel veel bestellingen binnen via het formulier, heel erg fijn!