Als je Historische Stickmuster volgt op Instagram, heb je al kunnen zien dat Dorothee werkte aan een geweldig Quakerpatroon. Een Quakerpatroon met huisjes, mijn hart ging gelijk sneller slaan. En inmiddels is Quaker’s Hometown gearriveerd in de winkel. Het is zo’n mooi patroon. Ik heb steeds in mijn hoofd dat ik de huisjes wil borduren en daar dan een pindrum van wil maken.

 

 

 

 

 

 

 

Quaker’s Hometown 15,00

Dorothee heeft voor dit patroon Soie d’Alger zijden garen gebruikt, je hebt in totaal 16 strengen nodig. Het ziet erop de foto misschien wat anders uit, maar je gebruikt donkergrijs, donkerrood en creme. Prachtige kleuren zoals je hieronder kunt zien. Aangezien je van de grijze kleur 10 strengen nodig hebt, gaan we die weer bestellen. Het garenpakket kost tot en met 28 juni 60 euro.

 

 

 

 

 

 

 

Pre-order Soie d’Alger zijde voor Quaker’s Hometown 60,00 (tot en met 28 juni 2021)

Een ander nieuw patroon is Quaker Rows. Nog zo’n patroon waar zoveel aandacht aan besteed is. Er zijn in totaal 6 randen met Quaker motieven en elke rand bestaat uit 2 kanten. En elke kant bestaat weer uit verschillende Quaker motieven. Ik heb even geteld, maar je borduurt 32 verschillende, halve Quaker motieven. En dan heb ik de hoekmotieven nog niet eens meegeteld. Ute heeft gekozen voor een combinatie van blauw, grijs en bruine tinten. Maar je kunt het patroon natuurlijk ook heel goed in een kleur borduren of voor een handgeverfd garen kiezen.

 

 

 

 

 

 

 

Ackworth Rows 13,00 euro

Naast deze nieuwe patronen hebben we ook weer American Homes en American Gardens binnen gekregen. In mijn nieuwste Flosstube video kun je zien hoe ver ik ben met American Homes. Deze maand wil ik het tweede blok afborduren. Ik moet nog een paar kruisjes borduren aan de rechterboom en dan is het vooral opvullen.

 

 

 

 

 

 

 

American Homes €15,00

De American Gardens is ook prachtig, de indeling is net even anders. Maar ook hier vul je weer de achtergrond van een aantal blokjes helemaal op. Dat geeft toch echt een heel apart effect. Je kunt uiteraard van beide patronen ook gewoon 1 blok borduren en dat inlijsten. Of maak er een naaldenboekje van. De dames van Historische Stickmuster voegen altijd een compleet alfabet toe, dus je kunt de namen zo veranderen.

 

 

 

 

 

 

 

American Gardens €15,00

Wat is het toch heerlijk om zo’n doos met inspirerende patronen te ontvangen!.