We hebben weer een doos vol met heerlijkheden ontvangen van The Drawn Thread. Cynthia combineert gewone kruissteekjes met allerlei speciale steken waardoor je én veel leert én een prachtig patroon borduurt. Vooral haar bloemenpatronen vind ik zo mooi. Door de steken die ze uitzoekt, lijkt het net of de bloemetjes meer gaan leven. Het fijne is, dat ze de steken heel uitvoerig uitlegt in haar patronen. Ik zeg vaak: “als je tot tien kunt tellen, kun je ook deze steken borduren.” Ben je er niet helemaal zeker van of je het goed doet, borduur ze dan eerst even op een proeflapje.

Je kunt je in Year in Flowers helemaal uitleven met al deze bloemenpracht.  Cynthia heeft zelf al aangegeven dat je het patroon kunt afwerken als een schrijfmap, dat maakt het wel tot een bijzonder cadeau. Als papierliefhebber, zou ik me er al helemaal op verheugen om eerst een mooi stofje uit te kiezen voor de binnenkant en vervolgens op zoek naar de juiste kleur papier.

DT_A Year of Flowers

Year in Flowers € 16,95

We blijven nog even in de bloemensfeer met dit nieuwe patroon. Dit is een vervolg op  The Perennial Border die je hieronder ziet. Je borduurt een rand met allemaal verschillende bloemen (en steekjes) en daaronder vind je de (Engelse) namen van de bloemen. Je kunt die namen natuurlijk omzetten naar het Nederlands. In het midden staat: One is nearer God’s heart in a garden, than anywhere else on earth. Maar je kunt er ook heel goed bijvoorbeeld de namen van een bruidspaar en hun trouwdatum in borduren, of borduur je favoriete bloemenspreuk hier.

DT_The Annual Border

The Annual Border € 16,95

En dit is dan The Perennial Border, een patroon dat we al langer in de winkel hebben en nog steeds heel geliefd is. Hier is in het midden een soort witte rozentuin geborduurd (dat maak ik er in ieder geval van), maar ook hier geldt, dat je de blokjes heel goed kunt vervangen door tekst. We hebben het borduurwerk diverse keren geborduurd gezien en ik blijf het zoooo mooi vinden. Gebruik zo’n randje met bloemen nog een keer voor een geurzakje of borduur iemands lievelingsbloementje voor een kaartje.

DT_Perennial border

The Perennial Border € 11,50

Dit patroon past in een serie langwerpige patronen die allemaal een bepaald thema hebben. Dit is de vlindertuin, met allemaal verschillende vlinders die genieten van de kleurenpracht aan bloemen. Uiteraard moet het tuinvrouwtje wel een passend huis hebben om in te wonen, zodat ze kan genieten van alle bloemen en vlinders.

DT_The Butterfly Garden

Butterfly Garden € 14,95

In zo’n vlindertuin vind je natuurlijk ook bijen. En daarvoor kun je dan dit patroontje borduren. De woorden zijn heel mooi opgenomen in het patroon, maar laat je ze liever weg, dan kan dat ook en dan “verhuis” je het onderste randje gewoon naar boven. Je moet dan wel even goed opletten bij het borduren van de achtergrondkruisjes, dat je dan wel goed uitkomt.

DT_Let it Bee

Let it Bee € 13,50

Morgen laat ik je de andere patronen die in de doos zaten zien.