Soms heb ik dat, dan zie ik een patroon en denk ik: van wie is dat, wat een mooi patroon. En als ik dan op zoek ga, kom ik erachter dat die ontwerpster nog veel meer patronen ontworpen heeft die ik ook erg mooi vind. Plum Street Samplers is zo’n ontwerpster. Lang geleden heb ik al eens een patroon van haar geborduurd. Sophie Sheep, vernoemd naar haar dochter, was een borduurwerkje voor een trip naar Nashville. Ik weet nog dat ik in de trein naar Schiphol al begonnen ben. Ik zal eens op zoek gaan naar de foto die ik er van heb gemaakt, misschien heb ik die nog.

Enfin, dat is al jaren geleden, echt jaren geleden. En met enige regelmaat heb ik nog een patroon van haar geborduurd, al die kroontjes moesten gewoon op stof gezet worden en toegevoegd worden aan mijn collectie. Ik heb daarvoor 19 draads Italiaans linnen gekozen en een soie surfine van Tentakulum. Als je in de winkel bent geweest, dan heb je ‘m misschien wel zien hangen.

    

Sophie’s Sheep € 10,50                      The Queen’s Crowns € 10,50

Tot slot heb ik ook nog, hoe kan het ook anders, een kerstpatroontje van haar geborduurd. En ik weet dat een aantal klanten inmiddels helemaal weg zijn van Halloweenies.

   

Hares Christmas € 10,50                   Halloweenies € 10,50

Daarna bleef het een tijdje stil rond mijn borduurwerkjes van Plum Street Samplers. Soms omdat ik de nieuwe patronen niet geschikt vond voor de winkel (erg veel Engelse tekst bijvoorbeeld), maar ook omdat het soms aan mijn aandacht ontsnapte. De laatste maanden zijn er een aantal bijzonder leuke patronen uitgekomen van PSS en ik heb al een voorselectie gemaakt van de patronen die ik in mijn 2014 stapeltje heb liggen.

     

Cinnamon Stars € 11,50                                               Love Thy Neighbor € 11,50

    

His and Hers € 11,50                           Dust of Snow € 10,50

   

Boris € 10,50                                                             Olga € 10,50

Ik hoop dat de twee onderstaande patronen een begin zijn van een nieuwe serie, want ik zit met smart te wachten op Christmas Delivery of Winter Delivery ;-). Alsof ik verder niet te doen heb.

    

Halloween Delivery € 11,50                      Harvest Delivery € 11,50

En tot slot om jullie helemaal lekker te maken twee patronen die binnenkort uitkomen:

Tp-1   Tp-1

Winter Wienerland € 11,50               Wintertide Friends € 11,50