Dat wij gek zijn op pindrums is wel bekend. Dus toen The Blue Flower een mail stuurde dat er twee pindrums uitkwamen, was ik helemaal blij. Vooral omdat het echt heel leuke patroontjes zijn, De eerste heet Alpaca Farm, de tweede Summer Quilts. We hebben de plaatjes van het volledige patroon er ook bijgezet, want er is heel veel dat je niet ziet op de foto.

De patroontjes zijn op 16 draads stof geborduurd, maar je kunt natuurljk ook wat grovere stof nemen. Wordt de pindrum wat groter en dat lijkt mij wel heel leuk. Roept gelijk de vraag bij me op hoe het patroon er op 8 draads stof uit zou zien. Ik ga geloof ik maar eens uitrekenen hoe groot hij dan wordt LOL.

Voor de afwerking kun je Velveteen gebruiken of een stukje linnen. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik de chenille in dit geval zou gebruiken, het leidt voor mij teveel af van het patroon. En dat vind ik nu juist zo leuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alpaca Farm pindrum € 9,25

En dan mijn absolute favoriet, de Summer Quilts drum. Al die quiltjes kun je ook afzonderlijk borduren als speldenkussentje of schaarhangertje. En je kunt gewoon je garendoos naast je zetten en beginnen. Geen noodzaak om exact de kleuren te gebruiken die je op het patroon ziet staan.

 

 

 

 

 

 

 

Summer Quilt Pindrum € 9,25