Bij het schrijven van de kerstcatalogus zijn er ieder jaar wel een paar patroontjes die denken dat ze kunnen ontsnappen. In sommige gevallen lukt dat dan nog wel voor de kerstcatalogus, maar als mijn hoofd eenmaal weer wat tot rust gekomen is, dan zijn ze uiteindelijk toch de pineut ;-).

Deze patroontjes zijn gewoon te leuk om niet apart onder de aandacht te brengen. Ik ben helemaal weg van die patroontjes van Pineberry Lane. Vooral die licht ouderwetse sfeer die er van uitgaat, vind ik echt heel leuk. Ik hoop ooit nog eens zo’n daguerro-achtig lijstje op de kop te tikken, dan ga ik daar gelijk wat voor borduren. Tot die tijd moeten dit dan maar “gewoon” ornamentjes worden.

Merry Little Stitches

Merry Little Stitches € 13,50

Nog zo’n schattig patroontje is Sprig of Holly. De manier van afwerken heeft mij op het idee gebracht om hier een tasje van te maken. En daar kun je dan heel fijn een klein borduurwerkje met alle toebehoren in doen. Wat heb je dan een leuk cadeautje, voor jezelf of voor iemand anders.

Sprig of Holly

Sprig of Holly € 13,50

En als echte huizenfan konden deze 3 kersthuisjes ook niet ontbreken. Ik vind vooral de versie rechtsonder met die kerstman met slee die over het huis heen vliegt bijzonder leuk. De patroontjes zijn klein genoeg om op een kaartje te borduren. Eventueel kun je het onderste randje nog weglaten.

Christmas House Trio

Christmas House Trio € 10,50

Je vindt deze patroontjes onder Nieuw in de winkel, ze staan immers niet in de kerstcatalogus. Eigenwijze patroontjes ;-).