Heb ik jullie net vorige week de nieuwe patronen laten zien van The Drawn Thread die we binnen hebben gekregen, heeft Cynthia inmiddels ook haar kerstpatronen uitgebracht. Ik bestel woensdag weer bij Cynthia, dus mocht je iets zien dat je graag wilt borduren, laat het mij dan maar weten. Dan lukt het vast om het nog af te borduren voor de kerst (en als het in 2013 niet lukt, dan komt het volgend jaar wel).

Kerstfan als ik ben, heeft Christmas Thoughts mijn hart gestolen. Wat een prachtige kerstlap, het zijn precies mijn kleurtjes. En er staat een alfabet op, en sneeuwmannetjes en een huisje, ik denk dat dit mijn kerstproject 2013 maar moet gaan worden. Het is zelfs mogelijk om een “embellishment” pakketje erbij te bestellen met 3 bedeltjes, 2 parelmoeren stervormige bedeltjes, 10 mini-knoopjes, de Mill Hill kraaltjes die je nodig hebt en het zijden lint. En als je graag een “gebruiksvoorwerp” wil borduren, dan heeft Cynthia de Christmas Thoughts omgezet naar een royale kerstsok. Daar kunnen vast heel wat kadootjes in ;-). Dit patroon heeft dezelfde opbouw als het eerste “Thoughts” patroon dat Cynthia jaren geleden heeft uigebracht, Random Thoughts. Ook zo’n heerlijk patroon waar je je helemaal mee kunt uitleven.

   

Christmas Thoughts patroon € 13,50                    Christmas Thoughts stocking patroon € 13,50

Embellishements € 13,50                                  Embellishments € 13,50

Random Thoughts € 17,95

Embellishments € 9,25

Naast Christmas Thoughts heeft Cynthia ook haar “woordenserie” uitgebreid met Merry Christmas Jumble. De kleine blokjes doen een beetje denken aan Toccata I en dat is een borduurwerkje waar ik gewoon aan verslaafd was. Elke avond even een paar blokjes borduren. En natuurlijk als ik dan aan het einde van de rij was, moest ik gewoon nog een blokje eronder borduren om te zien hoe de volgende rij zou worden. Voor de liefhebbers heb ik Toccata I er ook maar bij gezet, dan kun je zien wat ik bedoel. Wat je op de foto niet kunt zien, is dat elk blokje uit een andere steek of techniek bestaat. Van alles wat ik heb geborduurd is dit nog steeds een van mijn favoriete patronen en waar ik het meeste van geleerd heb.

   

Merry Christmas Jumble patroon € 11,50                               Toccata I patroon € 25,95

Embellishments € 9,25

Voor het geval je nieuwsgierig bent naar de andere patronen in de “woordenserie”, dit zijn ze:

   

Halloween Jumble € 11,50                   Spring Jumble € 11,50

Autumn Jumble € 11,50

Ik heb zelf al een beetje zitten puzzelen op de vertaling. Spring kun je zo omzetten naar Lente, je moet dan wel zelf letters vinden die passen in de blokjes, maar dat lukt vast. Voor Autumn kun je Herfst borduren (toch fijn dat die woorden precies evenveel letters hebben). Bij de Halloween Jumble wordt het iets lastiger, de letters zijn versierd met motiefjes en die kun je niet zo 1,2,3 aan een andere letter “vastmaken”.