Dit weekend heb ik nog eens rustig de patronen bekeken die we in Nashville opgehaald hebben en ben tot de ontdekking gekomen dat er nog een paar missen ;-). Vandaar nog een blogberichtje met de laatste patronen die we hebben meegenomen.

Black Branch Needlework

Dit jaar had LaDonna drie reproducties voor ons klaar staan. Zelf ben ik helemaal weg van Louisa Nash, zoals gezegd, ik ben helemaal van de kleine letterlapjes op dit moment en deze past helemaal bij mijn verzameling. Voor alle duidelijkheid, de verzameling bestaat tot nu toe uit 1 geborduurd letterlapje (foto volgt snel) maar in mijn hoofd heb ik al diverse patroontjes uitgezocht om ook te borduren.

Louisa

Louisa Nash € 11,50

De Birds & Berries Sampler was een ontdekking, vooral doordat LaDonna het originele merklapje er ook bij had. Wat een schattig lapje is dit. Echt ienie-mini. Bij het patroon ontvang je ook instructies over hoe je het merklapje kunt opspannen en bevestigen op een doos. Bijvoorbeeld een doos om al je borduurspulletjes in te bewaren.

BirdsBirds2

Birds & Berries Sampler € 15,95

En tot slot de laatste reproductie is van Ann Lockart. Dit is niet 100% een reproductie omdat het origineel in zo’n slechte staat was, dat LaDonna niet zeker was hoe het eruit heeft gezien, er waren simpelweg teveel kruisjes verdwenen. Het gebruik van rood en groen garen, de manier van borduren van de intialen van de familie, het kasteel en de Schotse hondjes geven aan dat het een Schotse merklap is. Door speurwerk van de ontwerpsters is ze erachter gekomen dat de naam op de merklap Ann Lockart moet zijn.

Anne

Ann Lockart € 16,95

Keslyn’s

Wat blijft het leuk om de bonte verzameling modellen van Keslyn’s te zien. Patronen met alleen maar kruissteekjes worden afgewisseld met patroontjes waarin de meest exotische steken aan bod komen, die dan nog een keer versierd worden met kraaltjes. De patroontjes met speciale steken zijn echt een uitdaging, goed tellen helpt zeker ;-). Het eerste patroontje hebben we jaren geleden een keer voor een workshop gebruikt, ik blijf ‘m zo leuk vinden. De bloemetjes in de hoeken zijn over 1 draadje geborduurd.

Grandma Pitty Poo 350

Grandma Pitty-Poo € 11,95

Glissen Square trok mijn aandacht door het gebruik van de kleuren. Donkerbruine stof (we hebben Belfast linnen in precies de juiste kleur) en dan dat geel met blauw, wat een mooie combinatie. Ik zou het zelf nooit bij elkaar gezocht hebben, maar het ziet er prachtig uit.

15-1943

Glissen Square € 13,50

Zoek je nog een mapje waarin je je schaartje en naalden op kunt bergen, dan is Tulip Garden wellicht iets voor jou. Of als je van een setje houdt, dan kun je Precious in Pink borduren, ik vind die bloemetjes wel heel lief.

Tulip garden L

Tulip Garden € 11,95

15-1665

Precious in Pink € 14,95

Houd je meer van kruissteek patroontjes, dan kun je je uitleven met Just Weeks en Medaillons.

Just Weeks350dpi

Just Weeks € 14,95

Medallions350

Medallions € 13,50

Foxwood Crossings

Naast de patroontjes voor de kleine sleetjes heeft Foxwood Crossings nu ook wat grotere patronen waarvan je dan vervolgens een deel weer kunt gebruiken om op een grote slee te bevestigen. De grote sleetjes hebben we nog in de winkel (€ 13,50), de kleintjes bestellen we tegen de zomer weer. Het geperforeerde papier dat je nodig hebt voor de sleetjes hebben we wel in de winkel, een velletje a4 kost € 3,60.

Dit kerstpatroon vonden Ria en ik heel mooi, echt een ouderweste kerstman.

fox0056

Morning Star Santa € 9,25

Lizzie Kate

Linda heeft wel vaker patroontjes waar wijze woorden op staan, deze valt ook in die categorie.

Be Bold & Brave € 10,50

LK

Little House Needleworks

Hoe kon ik de Red Rooster Inn vergeten? Het is nog wel zo’n mooi patroon. Wie zou daar nu niet een nachtje willen logeren?

16-1118

Red Rooster Inn € 9,75

Country Cottage Needleworks

Na Parijs en Londen kunnen we nu ook een middag in New York doorbrengen. Ik ben zelf twee keer in deze fascinerende stad geweest en zou best nog wel weer een keertje terug willen. Moet eerlijk zeggen dat ik na 3-4 dagen wel behoefte heb aan een wat rustigere omgeving, het is echt een stad die niet slaapt, zeker als je in Manhattan logeert. Ik ben benieuwd wat de volgende stad gaat worden.

16-1113

Afternoon in New York € 9,25

Abby Rose Designs

Tot slot nog twee patroontjes van Abby Rose Designs, ik vind haar patronen steeds leuker worden. Het hartje zie ik al helemaal zitten, niet alleen leuk voor Valentijnsdag, die kun je het hele jaar laten liggen. En de kussentjes van Mary Pilgrim komen altijd van pas. Borduur zo’n bloemenmandje nog een keer over 1 draadje en je hebt er gelijk een schaarhangertje bij.

16-1106

Heart of Hearts € 11,50

ard0030

Mary Pilgrim € 14,95

Dat was dan echt het laatste restje ;-). Morgen kunnen jullie lezen wat de top 3 is van Ria en mij. Ik moet zeggen, ik ben er nog niet helemaal uit, teveel keuze dit jaar. Gelukkig heb ik nog 24 uur om een definitieve beslissing te maken.

Vrijdag versturen we de Nashville verrassing naar onze abonnees van de nieuwsbrief. Nog geen abonnee en wil je graag de Nashville verrassing ontvangen? Het magazine mailen we maandelijks en is gratis. Hieronder kun je je opgeven.

[mc4wp_form]