Als ik bij een leverancier een nieuwe stof zie, dan is mijn eerste reactie: Ja, gelijk bestellen! Ik ben een beetje een stoffenfanaat. Dat heb ik ook met garens, dus je snapt, enige vorm van zelfbeheersing is wel nodig. Per slot van rekening is er een bepaalde ruimte in de winkel voor stoffen en voor garens en daar moet het wel kunnen liggen of hangen. En dus zoek ik nieuwe stoffen altijd met zorg uit, ze moeten iets toevoegen aan ons stoffenassortiment.

Ik ben dus heel blij met de nieuwe stoffen die we in de winkel hebben. De eerst heet Mallow en is een combinatie van linnen met katoen. Daardoor zijn de draadjes erg gelijkmatig en lijkt deze stof dus op een gelijkmatig geweven stof zoals bijvoorbeeld Jobelan en Murano. MAARRRRRR……. dit is stof met 16 draadjes per centimeter! Mijn hart ging er accuut sneller van slaan. Het is kleur 53, iets lichter dan de gewone 53 (naturelkleurig) en niet helemaal effen van kleur. Ik ben er helemaal weg van. Voor iedereen die linnen soms te onregelmatig van structuur vindt en toch graag op 16 draads stof wil werken, is dit een uitkomst.

mallow_raw

 

 

Prijs per meter €29,95 , 50 x 70cm € 8,00, 35 x 50cm € 4,25

Dan hebben we ook een nieuwe kleur in 13 draads linnen in de winkel. Het is niet dezelfde stof als Belfast, Belfast heeft 12,6dr/cm (32 count) en deze stof heeft 13dr/cm (33 count).Nu gaat het minder om dat ene draadje extra per 2,5cm, het gaat vooral om de kleur! Het is een zachtbeige kleur, denk DMC   , en je kunt er werkelijk alles op borduren. Van reproductiemerklappen tot herfstpatronen, van voorjaar- tot kerstpatronen en alles wat er tussenin zit. Echt een kleur om een stukje van in de kast te hebben liggen.

dinsdag

Prijs per meter is € 46,00, 50 x 70cm € 12,00 en 35 x 50cm € 6,25

 

Dan hebben we van Weddigen een mooie 10 draads linnen stof binnen in de kleur wit. Nou ja wit, meer antiekwit, dus net niet spierwit. Persoonlijk vind ik het altijd wat warmer. De stof is 140cm breed en kost € 46,00 per meter. Ook geweldig mooi om bijvoorbeeld kussens van te maken.

Dublin

En we hebben van Weddigen een naturelkleurig linnen van 10,5dr/cm, € 46,00 per meter. Tijdens de kerst open dagen hadden we de stof voor het eerst in huis en het werd gelijk meegenomen door een klant die er een tafellaken van wil maken. De stof leent zich ook goed voor bijvoorbeeld Hardanger.

Dublin

Vanavond mailen we ook onze nieuwsbrief van februari. Schrijf je snel in als je nog geen abonnee bent, zodat je op de hoogte blijft en elke maand een gratis patroontje ontvangt. Deze maand is het een patroontje van Beth Twist van Heartstring Samplery.