We hebben van Nicola alvast de nieuwe merklappen te zien gekregen die ze op de beurs in Nashville uitbrengt. De merklappen van Hands Across The Sea kenmerken zich door hun uitgebreide onderzoek en de heel duidelijke manier waarop de patronen zijn weergegeven. Eigenlijk is het patroon net een soort boek. Er staat allemaal achtergrondinformatie in en de gebruikte steken heeft Nicola allemaal uitgetekend.

We kunnen de merklappen al vantevoren bestellen zodat ze op ons liggen te wachten als we terugkomen van de beurs. Laat me dus maar weten of je een bepaalde merklap graag wilt hebben, dan kunnen we die alvast bestellen. De patronen staan nog niet in de webshop, stuur maar gewoon een mailtje.

Als eerste hebben we Ann Ogden, een merklap uit 1843. De merklap is geheel in kruissteekjes geborduurd op een aantal rechte platsteken na. Ik vind het een bijzondere lap, met Ann (ik neem ten minste aan dat ze zichzelf op de lap heeft geborduurd) met een poes op schoot. Hoe herkenbaar. De merklap is 285 x 332 kruisjes groot.

Ann Ogden € 31,95

De volgende merklap is Elizabeth Weston, ik vind het een prachtige lap. Vooral de rand met al die bloemen. Als je bedenkt dat Elizabeth 11 jaar was toen ze deze merklap borduurde dan heb ik daar toch heel veel bewondering voor. De lap is 433 x 449 steken en is geborduurd in kruissteekjes, platsteken en 4 laizy daisy steken.

Elizabeth Weston € 31,95

De derde merklap is die van Eiliza Knigt. Ik vind de kleuren van de merklap opmerkelijk, het is allemaal vrij donker, veel groen en niet zoveel verschillende kleuren. Iedereen die de rand zonder een foutje kan borduren verdient een schouderklopje of tien ;-).

Eliza Knigt € 31,95

Tot slot hebben we de merklap van Martha James uit 1844. De twee huisjes links en rechts van de hoofdpersonen doen me erg denken aan de Biedermeijer motieven. Die zou je alleen al willen borduren.

Martha James 1844 € 31,95

En we bestellen ook gelijk de prachtige Jane Bannister merklap. Hier staat zoveel op, allemaal verschillende motieven, een rand die bestaat uit allemaal bloemen en vooral die twee poezen vind ik geweldig.

Jane Bannister € 31,95

Voor alle merklappen geldt dat ze geborduurd zijn met Soie d’Alger. We hebben de hele collectie op voorraad dus als je dit garen erbij wilt hebben, dan geef je maar een gil (of stuur een email dat werkt waarschijnlijk beter LOL). Nicola heeft ook de DMC kleuren vermeld. En je krijgt er een prachtige boekenlegger bij elk patroon waar de symbolen en de garennummers op staan. Die kun je dan bij de pagina houden waar je bezig bent.