In de kerstcatalogus heb je al kennis kunnen maken met onze nieuwste ontwerpster uit Italië: Cuore & Batticore. Wij zijn eigenlijk een beetje verliefd op haar patronen, ze zijn zooooo leuk. En haar kerstpatronen zijn echt geweldig. Het is een mengeling van speels, beetje merklap, bloemen en blaadjes en een vleugje nostalgie. Wij hebben ervoor gekozen om Album Natale te borduren voor de winkel. In het patroon staan de Italiaanse, Engelse en Franse tekst en dan heb je ongeveer genoeg letters om er je eigen Nederlandse tekst van te maken. Dat is per slot van rekening nog leuker.

2015AN

Cuore e Batticore_Album di Natale

Album Natale € 15,95

Haar kerstpatronen zijn heel wisselend en ik weet nog steeds niet welke ik het leukste vind. Ik ben gek op kersthuisjes, dus Petit Marche de Noel staat heel hoog op mijn lijstje, maar de Natale in Tazza vind ik zo leuk bedacht. Prachtige theekopjes van het kerstservies (en eentje zelfs met huisjes) gevuld met kerstgroen, bloemetjes en zelfs een mini-kerstsokje. Wat wil een mens nog meer?

Cuore e Batticore_natale in tazza

Natale in Tazza € 14,50

Dit is het patroon dat ik het liefste gelijk zou beginnen, die twee huizen zien er zo gezellig uit en dan het kerstmarktje tussen die twee, dan heb je ook wel een dubbele slee nodig om alle aankopen te kunnen vervoeren. Misschien gaat dit wel mijn kerstproject voor 2016 worden.

ae8ffe95eafe07b282e8578d7e2323f2

Petit Marche de Noel € 13,95

De Shabby Adventskalender (€ 14,95) is ideaal voor iedereen die houdt van kleine patroontjes. Je hoeft er natuurlijk geen kalder van te maken, dan laat je de nummers gewoon weg. Of gebruik de patroontjes voor kleine ornamentjes, kerstkaartjes of borduur er 3 onder elkaar voor een boekenlegger. Ik kan er echt van genieten als je een patroon op meer dan een manier kunt gebruiken.

Cuore e Batticore_calendario dell

Shabby Advents Calendar € 14,95

Deze potjes met winterbloemen nodigen wel heel erg uit om te gaan borduren. Vooral dat potje met hulst vind ik heel leuk. Giardino d’ Inverno (€ 11,50) kun je heel goed borduren op onze Belfast 705. Die witte randjes om de potjes maken het wel heel speciaal.

Cuore e Batticore_Giardino d

Giardino d’ Inverno € 11,50

Als je tijdens de kerstdagen liever calorieën borduurt dan eet, dan kun je aan de slag met Sweet Christmas (€ 15,95). Van cupcakes tot een echte Christmas pudding, van koekjes tot taart, er is vast wel iets van je gading bij. Je hoeft je geen zorgen te maken of de baksels ook gelukt zijn, deze zoetigheden zijn een lust voor het oog.

Cuore e Batticore_Sweet Christmas

Sweet Christmas € 15,95

Misschien wel het grappigste patroon in deze collectie is Santa Claus Montgolfierl (€ 12,50).  Deze keer geen slee voor de kerstman, maar een luchtballon. En Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Blitzen en Rudolph hoeven geen moeite te doen om de slee te trekken, zij komen met hun eigen ballon uit de lucht vallen. De kadootjes komne ook mee en landen op de daken van de huisjes. En die ene die verdwaald in de boom is blijven hangen, is voor diegene die op kerstochtend vroeg op staat en de hond uitlaat.

Cuore e Batticore_ Santa Claus Montgolfier

Santa Claus Montgolfierl € 12,50

Voor de liefhebbers van engeltjes hebben we Recita di Natale (€ 10,50). In de winkel hebben we schattige zakjes van deze engeltjes, zo kun je maar zien dat je een patroon gewoon kunt opknippen of er delen uit kunt gebruiken. De sterretjes en kerstballen lenen zich ook heel goed voor een ornamentjes of kerstkaartje.

Cuore e Batticore_Recita di Natale

Recita di Natale € 10,50

soon

 

 

Santa Claus on the Pea is een leuke parodie op de prinses op de erwt. Arme kerstman, wil hij nog een nachtje goed slapen voor hij de deur uit moet, houdt die verdraaide erwt hem wakker. Zelfs Rudolph ontkomt niet aan zijn eigen erwt. Het is maar te hopen dat we dit jaar de kerstcadeautjes gewoon op tijd krijgen en dat de kerstman zich niet verslaapt.

Cuore e Batticore_ Santa Claus on the Pea

En ik kreeg gisteren een mailtje van Carolina dat de laatste seizoensquilt ook klaar is: Winter in Quilt. Ik vind de kleurtjes zoooo vrolijk. Dat kunnen we wel gebruiken in de winter. Voor dit patroon geldt ook weer, dat je de afzonderlijke “lapjes” heel goed voor aparte projectjes kunt gebruiken. Denk aan kerstornamentjes, kerstkaartjes, randjes voor handdoeken, en de kleinere motiefjes passen denk ik wel op de geperforeerde tags die we in de winkel hebben.

5.11.2015 winter in quilt 4 036 - Copia

Winter in Quilt € 13,50

Voor het gemak heb ik de andere Quiltseizoenen hieronder nog even neergezet, deze drie patronen hebben we al wel in de winkel :-).

CB_springinquilt

Quilt in Spring € 13,50

CB_summerinquilt

Quilt in Summer € 13,50

CB_autumninquilt

Quilt in Autumn € 13,50

Klik hier  voor de andere patronen van Cuore e Batticore.