BF99EB7094

Vanaf het moment dat we de Belfast in kleur 99 ontvingen, heb ik gehoopt dat deze kleur ook in Edinburg linnen (14dr/cm) en Newcastle linnen (16dr/cm) zou verschijnen. De Edinburg versie hebben we al een tijdje in de winkel, maar nu hebben we ook de Newcastle in kleur 99. Waarom ik daar zo blij van word? Omdat het een kleur is waar je eigenlijk alles op kunt borduren. Zo’n kleur waar je wel een halve meter (of meer :-)) van in de kast kunt hebben liggen omdat het altijd wel van pas komt. De kleur is net iets meer “ecru” dan onze gewone nr. 101 (antique white of ivoor). Voor het borduren van reproductiemerklappen is het echt een geweldige kleur.

Daarnaast hebben we ook kleur 7094 in Newcastle linnen in de winkel. Een mooie blauw/grijze/groen kleur, die heel geschikt is voor wintertafereeltjes, ton sur ton borduren, of met prachtige kleuren olijfgroen. De kleur lijkt het meeste op DMC 927 . Ik ga dit weekend denk ik eens in de winkel op zoek naar een mooie kleureninspiratie voor deze stof. Vooral die olijfgroene tinten zie ik helemaal zitten, misschien gecombineerd met okergeel. De stoffen kosten 46 euro per meter en zijn 140cm breed. Je kunt natuurlijk ook een stukje van 35 x 50cm bestellen (6,25) of van 50 x 70cm (12,00).

Naast deze twee nieuwe stoffen hebben we ook een reeks nieuwe boekjes binnen. Vandaag alvast de eerste twee boekjes, morgen volgen er nog drie. Allereerst is er weer een boekje waarin diverse ontwerpsters uit Duitsland, Italië, Frankrijk en de VS een patroontje hebben staan. Dat levert een mooi boekje op, je kunt zo kennis maken met nieuwe ontwerpsters en genieten van hun patroontjes. Gelukkig staan er ook een aantal bekende dames in. Het begint met een prachtig lavendellandschap met een strook kant ertussen van UB Designs. Een hartje met allemaal bloemetjes en motiefjes van Jardin Prive, Happy with my Cat van Madame Chantilly,een familietafereeltje van Sara Guermani, het woord Love op typische JBW Designs-wijze en van Reflets des Soie een mooi bloemenkussentje met allemaal rozen. De tekst kun je makkelijk aanpassen. Daarnaast zijn er nog patroontjes van Stickatelier, Creations Point de Croix, Le Boudoir Brode, Alessandra Adelaide,Farbenfroh en Les Jardins de Nana. Emotions Designer Creations 2 kost € 7,95.

56501 Zweigartachterkant

image

Jardin Prive

image

Madame Chantilly

image

JBW Designs

We hebben ook een heel leuk boekje met allemaal voorjaars/Paasmotiefjes. Nu het weer toch wat zonniger wordt, is het een feestje om hierin te bladeren. Ik vind zelf het groene ei bijzonder leuk, maar eigenlijk alle kleine, losse motiefjes zijn leuk om te borduren. En ondanks de titel (Ostern = Pasen) staan er heel veel motiefjes in die je het hele jaar door kunt gebruiken. Het boekje kost slechts € 5,95.

54242_6

image

image

image