We zijn heel blij met de nieuwe stoffen die we in de winkel hebben.

IMG_1874

De bovenste twee rollen zijn nieuwe kleuren Edinburg linnen, 14dr/cm. De eerste kleur is nummer 770, die hadden we al in Cashel, Belfast en Newcastle linnen en nu dus ook in Edinburg linnen. Het is een kleur die je voor bijna alles kunt gebruiken. Oude merklappen, nieuwe merklappen, moderne patronen, meer traditionele patronen, dit is zo’n kleur die altijd van pas komt.

Kleur 7094 is een grijsblauwe tint die vooral voor winterse patronen heel geschikt is. Maar ook voor kleur op kleur, of juist een modern, abstract patroon met mooie olijfgroene en neutrale tinten. We knippen al lapjes van 35 x 50cm (€ 6,25), dan kun je zelf uitproberen waar je deze twee stoffen het liefste voor wilt gebruiken.

Zweigart_stof 770        Zweigart_stof 7094

Daaronder zie je een nieuwe kleur Newcastle linnen, 16dr/cm, een prachtige kleur voor reproductiemerklappen. Doordat de stof donker genoeg is, lijkt me dat ook wit garen hier mooi op komt. Dus dat belooft veel voor allerlei kerst- en winterpatroontjes.

47795_5

Newcastle 3092

De laatste nieuwe stof is Bergen. Dit is een 18dr/cm linnen stof die op dit moment alleen nog in wit beschikbaar is. De stof is uitstekend geschikt voor allerlei witwerktechnieken. En ik heb het zelf goed bekeken, ik zou er ook gewoon kruisjes op kunnen borduren. Doordat de stof wit is, kun je ‘m makkelijk zelf kleuren door bijvoorbeeld in de thee of koffie te leggen. Ik weet dat er ook dames zijn die de stof in de oven “afbakken” maar daar ben ik zelf nog wat huiverig voor. Deze stof is 150cm breed en kost € 46,00 per meter of € 12,00 voor een lapje van 50 x 70cm of € 6,25 voor een lapje van 35 x 50cm.

Naast deze nieuwe stoffen hebben we ook twee nieuwe boekjes van Zweigart. Het eerste boekje is een verzameling van patronen van bekende Europese ontwerpsters rondom het theme “Home”. Nu ben ik gek op huisjes, dus dat ik enthousiast ben is wel duidelijk. Je krijgt voor € 7,50 maar het liefst 10 patronen van o.a. Isabelle Vaultier, Madame la Fee, Marie Suarez en Coeur d’Etoile.

Zweigart_Boekje Home juli 2015

Ook het jaarlijkse kerstboekje is weer uit. En wat staan er weer leuke patroontjes in. Voor € 5,95 heb je weer een overvloed aan patroontjes waar je uit kunt kiezen. Misschien wil je deze zomer wel alvast je kerstkaarten borduren. Dan zou ik zeker dit boekje meenemen.

Zweigart_Boekje Weihnachten juli 2015   Zweigart_Boekje Weihnachten_blz1 juli 2015

Zweigart_Boekje Weihnachten_blz2 juli 2015