Vorige week kwam de doos al binnen en de dames van Merkwaardig hebben de primeur gehad: de nieuwe kerstpatronen van Sara Guermani. De huisjesserie is echt ge-wel-dig! Allemaal geborduurd op de naturel met wit gespikkelde Belfast stof en natuurlijk met zo’n prachtige handgeverfde knoop (of twee). De details zijn weer bijzonder leuk om te zien en je kunt maar het liefst kiezen uit vier verschillende huisjes. De patronen van de huisjes kosten € 19,00 per stuk en je ontvangt naast het patroon ook de handbeschilderde knoopjes die erbij horen.

Als eerste hebben we “Family House”, ik zou er zo wel willen intrekken en er de kerstdagen doorbrengen. Een sneeuwpop voor het raam, lekkers op tafel, een kaarsje voor het zolderraam, konijntjes die in de sneeuw spelen en zo te zien zijn alle kamers heel gezellig in kerstsfeer gebracht.

SG-FamilyHouse

Als je dan zo ergens een huisje huurt, dan is het natuurlijk heel gezellig om na een wandeling in de sneeuw, weer op te warmen met een kopje hete chocolademelk bij “Hot Chocolate”. Ze hebben de kerstlichtjes buiten al aan en het lijkt erop alsof de kerstman voor iedereen een klein presentje heeft achtergelaten.

SG-HotChocolate

De buren hebben een soort gelijk huis, hun “Snowmen’s House” heeft een grote, versierde kerstboom in de tuin staan. En hun kerstsokken hangen al klaar voor kerstavond.

SG-SnowmansHouse

Misschien moeten ze nog even wat laatste inkopen doen bij de “Toys Shop”, en met alle sneeuw die er ligt, kunnen de pakjes op de slee vervoerd worden.

SG-Toysshop

En uiteindelijk kan iedereen zich helemaal uitleven op het versieren van de kerstboom (Preperativi € 16,00, alleen het patroon, geen knoopjes). Wat een plek om de kerstdagen door te brengen ;-).

SGpreperativi

Alle patronen zijn geborduurd met DMC garen, als je voor 1 november het Venusgaren bij de patronen bestelt, kun je nog gebruik maken van de aanbieding 5 halen, 4 betalen. Dan betaal je € 0,64 per strengetje Venusgaren. De bijbehorende stof kunnen we uiteraard ook leveren, per patroon heb je een lapje van 50 x 70cm nodig (€ 12,00).