Behalve de kaarten van Hands Across The Sea (HATS) hebben we ook weer een stapel prachtige reproductiemerklappen binnen gekregen. Nicola maakt van deze reproductiepatronen echt iets speciaals. De patronen zijn bijzonder mooi uitgevoerd en bevatten veel informatie over de achtergrond van de merklap. Als er speciale steken in de merklap gebruikt worden, dan bevat het patroon tekeningen die je precies laten zien hoe je die steken moet borduren. Op de websie van HATS kun je ook alle informatie lezen over de achtergrond, de gebruikte garens en stof, de speciale steken en zien hoe anderen het patroon al geborduurd hebben. Ik vind deze patronen meer dan alleen een patroon om te borduren, je kunt ze bijna als een boek lezen.

Dit zijn de patronen die we weer in de winkel hebben.

Amy Cann 1831 € 31,50 – op deze fascinerende merklap staan zelfs giraffes, heb jij ze al ontdekt?

 

Eliza Bell Cox 1832 € 34,95 – Er is nog een andere merklap van Elizabeth Elliott uit 1835 die heel veel lijkt op deze merklap. Het ziet er naar uit dat de meisjes op dezelfde school les hebben gehad, Radcliffe House.

The Old Scott circa 1740-1760 € 31,50 – het is onbekend wie deze merklap heeft geborduurd, persoonlijk vind ik ‘m prachtig. En als je dan bedenkt hoe oud de lap als is en dat iemand destijds een dergelijk, ingewikkeld patroon heeft uitgedacht zonder papier, tekening of computerprogramma, dan wordt het toch wel een heel speciaal patroon.

Sarah Borton 1815 € 37,50 – mocht je denken dat de rand met de vrij borduursteken lastig is, Nicola heeft de hele rand helemaal uitgewerkt, zodat je precies kunt zien wat je moet doen.

Jane Vaughan 1724 € 31,50 – Jan borduurde deze merklap toen ze zeven jaar (!) oud was. Ik kan het me haast niet voorstellen.

When Thou Art Rich 1710-1730 € 28,50 – een prachtige Quakerstijl merklap met randen uit het begin van de 18e eeuw, geborduurd in heldere kleuren zijde en de borduurster heeft er diverse steken in verwerkt.

Louise Coulimoore – Bristal Orphanage Sampler € 24,95 – Louise werd in 1861 geboren en na de dood van haar moeder en later haar vader, belandde ze in het Müller weeshuis. Daar verbleef ze tot ze 16 was, waarna ze naar haar tante werd teruggestuurd “vanwege haar slechte gezondheid”. Later trouwde ze, kreeg twee kinderen die jong stierven. Louise werd, ondanks haar slechte gezondheid als tiener, 79 en stierf uiteindelijk in 1940.

Mary Ann Bournes 1791 € 31,50 – dit is een van de weinige merklappen waarvan Nicola niet precies heeft kunnen achterhalen wie de borduurster was. Uiteindelijk is ze uitgekomen op twee mogelijke Mary Ann Bournes’ die in Kent leefden.