Dankzij een oplettende lezeres kwam ik erachter dat dit berichtje nog niet op het blog stond. Bij deze dus club nummer 3 voor 2014.

Lizzie Kate heeft een traditie van Flip It series, die inmiddels al 16 afleveringen kent. Waren de vorige series nog 12 patroontjes groot, de nieuwe Flip it serie voor 2014 bestaat uit 4 patroontjes. Dat is in ieder geval goed te overzien. Linda zegt het volgende over de nieuwe serie:

“We hebben de Flip It serie al heel veel jaren gedaan (dit wordt onze 17e serie), maar we hebben nog nooit vier seizoenen gedaan. Ik denk dat het daar tijd voor wordt! We hebben een leuk, klein logo ontworpen voor deze serie en laten binnenkort een paar preview foto’s zien.

Het zijn deze keer 4 delen, dat betekent de kleinste Flip It serie ooit. Alle patroontjes hebben een zekere merklap uitstraling, met de gebruikelijke Lizzie Kate twist. Elk seizoen kan apart geborduur worden, maar zoals gebruikelijk, kun je ze ook combineren tot een prachtige, grote merklap. Het gezegde dat we gebruiken voor het gehele project is:  “To everything there is a season, and a time to every purpose under heaven.” Het is een kleurrijke (zonder felle kleuren) en een mooi project dat je het hele jaar kunt laten hangen. Bij elk patroon ontvang je ook drie kleine knoopjes.

Elke Flip It is 61 x 75 kruisjes, als je ze combineert en de gratis rand toevoegt, kom je op een totaal van 275 x 99 kruisjes. Het origineel is geborduurd op Amber linnen van Permin, dat is beschikbaar in 11 en 13 draadjes per centimeter. Begin het jaar goed en start met deze Flip It serie!”

Hieronder alvast een idee van hoe het eruit komt te zien. En voor het geval je je mocht afvragen, wat er om Linda’s vinger zit, ze heeft een kleine operatie aan haar vinger gehad ;-). Gelukkig maar dat ze wel kon borduren en ontwerpen.

Toen ik begon met deze week van projecten voor 2014, had ik me nog niet gerealiseerd dat ik van deze serie nog niet alle informatie heb. Maar beloofd is beloofd, dus vandaar dat ik het project alvast aankondig ;-).  We weten nog niet welke en hoeveel kleuren overlopend garen Linda gaat gebruiken, we houden je op de hoogte. De prijs van de patroontjes zal rond de € 10-11,50 liggen. De stof kost € 8,50 als je de patroontjes op een lap borduurt en € 10,00 als je ze op aparte lapjes wilt borduren. Linda publiceert haar nieuwe ontwerpen 5-6 keer per jaar. Het eerste patroontje verwacht ik eind februari, het laatste rond de zomer.

Als we de ontbrekende informatie binnen hebben, herhaal ik dit bericht nog een keer, met de opties die je hebt.