550_Gingerbread_Village_Reveal_1

Wat is het toch leuk om volkomen onverwachts van Country Cottage Needleworks te horen dat ze met een nieuwe mysterie begint. Na het grote succes van Santa’s Village komt er nu Gingerbread Village. Met een heus treintje in het midden. Je kunt de afleveringen op een grote lap borduren, of afzonderlijk en dan als kleine kubusjes afwerken, zodat je ze bij elkaar kunt zetten. Ik zie het al helemaal voor me in de vensterbank met dan zo’n sliert lichtjes er tussen. Details volgen zsm, we weten al welke kleuren overlopend garen gebruikt worden en hoeveel strengetjes je nodig hebt. Bij elke aflevering is ook een knoopje gebruikt, net als bij Santa’s Village. En hoewel Niki het dorp op lambswool linnen heeft geborduurd, denk ik dat wij weer gaan voor het wit gespikkelde Belfast linnen, dat we ook voor Santa’s Village hebben gebruikt.

We beginnen met de club in november, deze keer zijn er 11 afleveringen, dat betekent dat je in september 2016 het laatste deel ontvangt en je dus (in theorie) ruim de tijd hebt om het hele dorpje voor de kerst af te hebben. Je kunt kiezen uit twee opties voor het linnen. De hoeveelheid linnen hangt af van je keuze om alle patroontjes op een lap te borduren of om ze afzonderlijk af te werken. Het origineel is op 13 draads linnen geborduurd, het Lambswool linnen hebben we ook in 11 draadjes per centimeter. Geef duidelijk aan bij je bestelling als je liever op 11 dr/cm borduurt.

Optie 1: originele Lambswool linnen, met alle strengetjes overlopend garen en de bijbehorende kleurtjes Venus garen, alle patroontjes en de knoopjes. Op de foto hieronder zie je de kleurtjes garen die gebruikt worden en het linnen. Geef graag aan of je de patroontjes op een lap borduurt of afzonderlijk.

2015CCNlambswool

Optie 2: het wit gestippelde Belfast linnen (13dr/cm) met aangepaste groene kleuren, voor zowel de overlopende kleur groen als de effen kleurtjes groen (dit zijn de kleurtjes die we ook voor Santa’s Village hebben gebruikt), de patroontjes en de knoopjes. Geef graag aan of je de patroontjes op een lap borduurt of afzonderlijk.

2015CCNstippel

Optie 3: de overlopende garens, Venus garens, patroontjes en knoopjes, je zorgt zelf voor een stuk stof. Houd er wel rekening mee dat de knoopjes uitgezocht zijn met de 13dr stof in gedachten.

Optie 4: de patroontjes met of zonder de knoopjes, geef dit graag duidelijk aan.

 

Afhankelijk van de optie die je kiest zijn de kosten als volgt (volgens de informatie die ik op dit moment heb):

patroontjes € 6,95 per stuk, het eerste patroontje is waarschijnlijk wat duurder

knoopjes € 2,00 per stuk

garens complete pakket € 35,60

stof voor een grote lap € 12,00

stof voor afzonderlijke werkjes € 18,40

Je krijgt de stof, het knoopje en de nodige garens bij de eerste zending toegestuurd, de rest van het garen en de knoopjes verdelen we over de overige afleveringen.

 

Als je je opgeeft voor de club ontvang je in november ook een instructie over hoe je de kubusjes in elkaar kunt zetten. Dat komt altijd wel van pas, ook als je de patroontjes op een grote lap borduurt ;-). Wij hebben er al heel veel zin in, wat weer een leuk project om naar uit te kijken.