Ik had ze al een tijdje op het oog, deze twee nieuwe patronen van Threadwork Primitives. Alles waar een alfabet op staat doet mijn hart sneller slaan ;-).

De Painted Threads Sampler was oorspronkelijk een ontwerp voor een club van een Amerikaanse winkel en is nu voor iedereen beschikbaar. Nan heeft het speciaal zo ontworpen dat het lijkt op een reproductiemerklap. En daar is ze volgens mij goed in geslaagd. Het bloemenmandje in het midden vind ik echt geweldig, dat zou je ook heel goed apart kunnen borduren als speldenkussentje.

Painted Threads Sampler € 11,50

Het tweede patroon is een bewerking van een antieke merklap die Nan in haar collectie heeft. Ik vind het heel leuk dat ze een foto van de oude merklap heeft gepubliceerd zodat je kunt zien hoe het origineel eruit zag. En dit soort kleine merklapjes is helemaal mijn ding. Het merklapje bevat grotendeels kruissteekjes maar er zitten ook Spaanse oogjes (eyelet stitches), platsteken (satin stitches) en een Long Arm Stitch in (waarvan mij de Nederlandse naam even helemaal ontschoten is).

1842 Saw Sampler € 11,50