Sandi had al langer ideeën over blackwork patroontjes en nu zijn de eerste patroontjes beschikbaar. En ik ben heel erg in de verleiding om er eentje te gaan borduren. Zelf vind ik blackwork altijd erg mooi, ik houd wel van die strakke lijnen en de vele mogeljikheden die je hebt. Bij deze patroontjes zijn strakke lijnen echter niet te vinden, de patroontjes stralen helemaal de stijl van The Sweetheart Tree uit.

Het eerste patroon is een kleintje, dat schiet leker op. De pailletjes zitten bij het patroontje, die kun je er dus zo opnaaien. En je kunt eigenlijk elk kleurtje garen kiezen dat je wilt. Je kunt het bovenop een doosje bevestigen maar ik zit zelf te denken aan een schaarhangertje. Als je het bijvoorbeeld op 14 draads stof borduurt, dan heb je een kussentje van ongeveer 5cm vierkant. Dat lijkt me echt geweldig.

20160111STcircles

Celestial Circles Box Topper (met pailletjes) € 9,25

Het tweede patroon in haar blackworkserie is een schaarhangertje in een soort achthoek. Voor het afwerken is het wel even priegelen met die hoekjes, maar wat heb je dan ook een prachtig schaarhangertje. Je kunt het patroon in stiksteekjes of in een Holbeinsteek borduren. De inktzwarte pailletjes en het bloemenkraaltje in het midden zitten bij het patroontje. En let op het kwastje dat Sandi van zwart/witte kraaltjes heeft gemaakt. Je zou bijna zeggen dat het schaarhangertje te mooi is om te gebruiken.

20160111STblackwork

Blackwork Fob (met pailletjes) € 12,50

Voor de liefhebbers van kleine speldenkussentje is de Tiny Periwinkle Pincushion echt een aanrader. Het patroontje zit boordevol details, Sandi gebruikt altijd een aantal speciale steken (let op de hartjes in de foto links) en voegt nog wat kraaltjs toe. Het zijn kleine patroontjes, maar ze vergen wel wat tijd. Maar dan heb je ook een prachtig speldenkussentje. Dit patroontje is in de vorm van een matrasje afgewerkt, de letters zijn over 1 draadje geborduurd. Ik zou ‘m op 12 draads Weddigen linnen borduren, dan kun je goed over 1 draadje borduren en de stof heeft genoeg “body” dat het kussentje mooier qua vorm wordt.

20160111STperiwinkle

Tiny Periwinkle Pincushion € 13,50