We zijn nog bezig met de laatste kersthuisjes van 2013, maar Country Cottage Needleworks heeft voor 2014 weer een geweldig maandproject ontworpen. Deze keer staat het ontwerp in het teken van Frosty Forest. Een groot verschil met vorig jaar is dat er voor dit maandproject 9 afleveringen zijn. Eind september ontvang je dus het laatste deel. Dat zou dan ruim op tijd moeten zijn voor de eerste sneeuw valt in Nederland ;-).

De opzet van het project is bijna hetzelfde als vorig jaar, het verschil is dat we in januari gelijk alle stof leveren, dus ook als je voor de optie van losse lapjes kiest.

We beginnen in januari 2014 en sturen aan het einde van de maand een pakketje naar je toe.  Je ontvangt dan, afhankelijk van je keuze, het patroon, het overlopende garen, het knoopje dat gebruikt wordt en in januari dus de stof. Je kunt deze patroontjes allemaal op een grote lap borduren, of ze op afzonderlijke lapjes borduren. Ik weet dat diverse quiltsters eerdere projecten op aparte lapjes hebben geborduurd en daar een quilt van hebben gemaakt. De mogelijkheden houden niet op, je kunt ze ook allemaal achter elkaar borduren, zodat je een heel langgerekt patroon krijgt.

Wij gaan voor dit project de afwerking nog iets anders doen en maken van elke maand een apart kussentje. Voor het einde van het jaar (2013) hopen we jullie daar een voorbeeld van te kunnen laten zien. Want de kussentjes willen we onder elkaar ophangen aan een vilten koord. Als je voor deze optie kiest, heb je meer stof nodig, je hebt dan voor de voor- en achterkant een lapje stof nodig (zie optie 2).

Je hebt de keuze uit de volgende opties:

Optie 1 – een grote lap stof waar je alle patroontjes op borduurt (11 of 13 draads stof, graag aangeven), de patroontjes, het knoopje en de overlopende garens die gebruikt worden. De stof kost € 12,00.

Optie 23 – kleine lapjes stof bij elk patroontje (11 of 13 draads stof, graag aangeven) voor zowel de voor- als achterkant, de patroontjes, het knoopje en de overlopende garens die gebruikt worden. De stof kost  € 28,00.

Optie 3 – kleine lapjes stof bij elk patroontje (11 of 13 draads stof, graag aangeven), de patroontjes, het knoopje en de overlopende garens die gebruikt worden. De stof kost €  18,00.

Optie 4 – de patroontjes met het overlopende garen en knoopje

Optie 5 – alleen het patroontje

Het origineel is geborduurd op 13 draads Pearl Grey Zweigart linnen. Eventueel hebben we dit ook in 14 of 16 draads linnen.  De kosten voor dit project hangen af van de optie die je kiest. Het overlopende garen kost € 2,50 per strengetje en we sturen alleen kleuren die nog niet zijn gebruikt in dit project. De knoopjes zijn ongeveer € 2,00 per stuk en de patroontjes kosten € 6,95 per aflevering. Elke eerste maand van het kwartaal ontvang je een rekening voor 3 maanden.

Wil je meedoen met dit project, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar info @ dehandwerkboetiek.nl (spaties even weghalen) met de optie waar je voor kiest, hoeveel draads stof en je adres. Wij hebben er bijzonder veel zin in. De andere maandclubs voor 2014 volgen later deze week, de laatste houden we nog even geheim tot de nieuwsbrief uitkomt (eind december/begin januari).