We zijn heel blij dat we alvast het decemberavontuur van Historische Stickmuster kunnen aankondigen. Misschien heb je het al op hun Facebookpagina of blog gelezen, maar vanaf 30 november vind je het patroon Farben des Weihnachten in 24 delen op hun blog. Ik vind het een bijzonder genereus decembercadeau. Het blog van de dames vind je hier, maak hier alvast een bookmark van, zodat je de delen van het patroon makkelijk kunt vinden in december.

 

 

 

 

 

 

 

Je moet de 24 delen wel gelijk opslaan op je computer, want in januari worden ze allemaal verwijderd. Gewoon elke dag op een vast tijdstip even kijk op het blog en genieten van al het moois dat je ziet.

In de loop van volgende week hopen we alle garens op voorraad te hebben. De leverancier was door de voorraad van een kleur heen en die is opnieuw geverfd. Je ontvangt in totaal 8 strengetjes garen (je hebt 2x de goudgele kleur nodig) en kunt eventueel ook stof erbij kiezen. Aan een lap van 50 x 70cm heb je genoeg en wij gaan voor ivoorkleurig linnen (kleurnummer 101). Dit linnen hebben we in Cashel (11dr/cm), Belfast (12,6dr/cm), Edinburg (14dr/cm) en Newcastle (16dr/cm). Je kunt uiteraard ook voor een gelijkmatig geweven stof kiezen als Lugana of Murano. Laat het ons maar weten.

 

 

 

 

 

 

Garenpakketje Soie d’Alger € 28,00

 

Wil je graag voor de goudgele kleur de Soie de Paris klosjes ontvangen (3 x 4,95), dan kun je dat in het opmerkingenveld aangeven. Deze zijde is is wat minder getwijnd, waardoor de draad wat meer “springt”. Het grote voordeel is dat er wat meer glans op de draad zit.

Ik heb heel veel zin om er mee te beginnen. Het lijkt me echt een feest om dit patroon rond de kerst te borduren. Elke dag een blokje borduren is misschien wat veel van het goede, maar tijdens de kerstdagen heb je dan een prachtig project om mee aan de slag te gaan. Nog 2 weekjes wachten en dan kunnen we van start. Ga jij ook meedoen met dit project?