Als we weten dat er een nieuw boek van UB Stickdesign uitkomt, dan worden we alelmaal een beetje nerveus in de winkel. Nerveus op een goede manier, we willen dan zo graag weten wat het thema van het boek is en hoe het eruit gaat zien. Toen ik hoorde dat de titel Rosé & Grau zou zijn, wist ik niet helemaal wat ik me er bij voor moest stellen. Vooral over dat “grau” (grijs) had ik zo mijn bedenkingen. Ik had natuurlijk beter moeten weten. Rosé & Grau (€23,90) is een prachtig borduurboek geworden met 60 pagina’s patroontjes, foto’s en inspiratie. Echt een boek om de wintermaand januari mee op te vrolijken. De voorkant is al om ven te smullen, vooral die foto van dat kastje………

UBomslag

 

Ik ben gek op vogeltjes, dus een van deze vier hartjes ga ik zeker borduren. Wat ook een leuk idee om ze vier keer te borduren en dan met een passepartout in te lijsten.

UB3

 

Het voordeel van zo’n rand in een kleur, is dat je ‘m zo aan kunt passen aan je eigen interieur. Dat geldt eigenlijk ook voor de bloemetjes. Ga op zoek naar drie oplopende kleuren (van licht naar donker) die goed passen bij jouw interieur en je hebt zo een prachtig patroon voor een kussen.

UB4

 

Dit kastje vind ik echt het einde, wat een geweldig idee. Ze worden met de hand gemaakt en laat het ons weten als je er belangstelling voor hebt. Het is ook mogelijk om het kastje in Zwolle op de handwerkbeurs op te halen. Ik ben blij dat we die mooie tint grijs linnen inmiddels ook in de winkel hebben, wat een mooie kleur.

UB2

En alsof die hartjes met vogeltjes nog niet genoeg waren, dit patroon met vier verschillende hartjes kun je in zijn geheel borduren. Of afzonderlijk en maak er dan lieve kussentjes van.

UB1