Soms heb je dat, dan vind je een patroon wel leuk, maar het is toch niet helemaal wat je zoekt. Of de afmeting is niet wat je nodig hebt. Of de kleuren zijn niet goed. Dat had ik ook bij het Abstract patroon van Historische Stickmuster.

 

 

 

 

 

 

 

https://dehandwerkboetiek.nl/winkel/abstrakt-8/

Op zich houd ik van dit soort geometrische patronen. Vooral omdat je zo zo gemakkelijk kunt aanpassen naar je eigen wensen. En het heeft wel iets vind ik, die blokjes in verschillende maten en kleuren blauw. En het borduurt natuurlijk heerlijk ontspannend, als je het eerste grote blokje klaar hebt, kun je eigenlijk zo verder borduren.

Nu wilde mijn tante van 88 (!) een loper borduren voor een van haar kleinzonen en zijn vriendin. En die wilden graag een moderne uitvoering van een borduurwerk van oma. Niet van dat ouderwetse gedoe, maar een strakke loper. In de kleuren die passen bij hun inrichting.

Mijn tante heeft inmiddels voor al haar klein- en achterkleinkinderen al iets geborduurd, dus die is wel wat gewend. Maar hier moesten we toch even over nadenken. Ons eerste uitgezochte patroon was geen succes (dat leg ik later nog wel een keer uit), maar ineens bedacht ik me, dat we dit patroon hadden. En dat ze dat heel goed kon omzetten naar 5 kleuren die pasten bij het interieur.

Zo gezegd, zo gedaan. Van de 3 kleuren die ze al hadden uitgekozen hebben we van 2 een lichtere versie erbij gedaan. En vervolgens heeft mijn tante zich uitgeleefd op het borduren van blokken.

Mijn tante heeft de loper op 50cm linnen band geborduurd (11dr/cm). Omdat het linnen band, waar ze de loper op geborduurd heeft, heeft ze aan beide kanten een deel van het patroon toegevoegd. Zo lopen de blokken diagonaal mooi door. En met dit patroon was dat ook heel makkelijk om te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu wachten er nog 2 kussens op haar. Want die wilden ze er toch ook graag bij hebben. Het is de bedoeling dat die kussens vierkant worden. En dus moet mijn tante er boven en onder nog een strook bij borduren. Dan blijven de blokjes diagonaal doorlopen.  Als het kussen af is, maak ik weer een foto om te laten zien.

Zo zie je maar wat je allemaal met 1 patroon kunt doen. Ondertussen ben ik heftig in de verleiding om voor mijn eigen woonkamer ook 2 van die kussens te gaan borduren. Zo’n werkje waar je niet zoveel over hoeft na te denken en dat je blokje voor blokje af kunt maken, lijkt me ideaal voor de komende herfst/winteravonden.