Dat ik dol ben op Kathy Barricks patronen is wel duidelijk. Waarschijnlijk ook omdat een groot deel van haar patronen niet zo heel groot zijn. Nou ja, als je de Hawk Run Hollow serie niet meerekent, want dat zijn echt grote borduurwerken.

Voor Nashville heeft Kathy weer een mooie mix van grotere en kleinere patronen. Ik heb mijn favorieten al klaarstaan, dat zie je hieronder wel.

Om maar te beginnen, Kathy’s reproductiemerklappen. De eerste is een grote, Sarah Hughes 1821. Ik vind vooral het tafereeltje met het kerkje en de huizen heel leuk. Daarnaast zie je Mary Lutz, dit is niet een 100% reproductie. Kathy heeft met kerst een sierdoek van haar dochter gekregen waar deze naam en motieven op verwerkt waren. Om het geheel een beetje overzichtelijk te houden, heeft Kathy de motieven dichter op elkaar gezet zodat je nu een mooie merklap hebt. Sarah Hughes 1821

 

 

 

Mary Lutz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarah Hughes 1821 € 19,95                      Mary Lutz € 13,50

 

Dan kun je ook gaan voor een schattige, Frans merklapje van M. Pillet. Onder het alfabet zijn de bloemen o.a. geborduurd met stiksteekjes.

M. PilletSusan Hilliar 1852

 

 

 

 

 

 

 

M. Pillet € 13,50                                    Susan Hillier 1852 € 13,50

Dan zijn er ook Kathy’s eigen ontwerpen. Te beginnen met een patroon dat ze een jaar geleden voor een workshop heeft gebruikt, Eden’s dollhouse. Ik vind het een geweldig patroon, het is een beetje raar maar wel leuk. Het patroon van de mot is niet van een reproductie maar heeft Kathy ontworpen naar aanleiding van een oude tekening. Ik vind ‘m zo bijzonder.

Eden's Dollhouse B.R.'s Moth

 

 

 

 

 

 

 

Eden’s dollhouse €  11,50               B.R.’s moth € 13,50

Wie altijd al eens een spelden-speldenkussentje heeft willen maken, kan dat nu doen met Pinstuck Pincushion. Kathy denkt dat de ene kant de jaartallen zijn dat de kinderen geboren zijn van deze maakster en op de andere kant de doopdata. Wat een mooi idee om dit voor iemand te maken. Mary Ann March lijkt op een oud merklapje maar is door Kathy ontworpen. Ik ben echt gecharmeerd van de kleuren.

Pinstuck Pincushions Mary Ann March

 

 

 

 

 

 

 

Pinstuck Pincushion € 11,50                    Mary Ann March € 11,50

 

En dan mijn twee absolute favorieten, A visit from Spot is een vervolg op Spot the Horse. Ik vind het een geweldig patroon. En vooral het kleine kussentje en schaarhangertje vind ik prachtig. En dan tot slot de een oh zo mooie Quaker merklap. Het is een reproductie maar wat ik er zo fijn aan vind, is dat het niet een enorm grote Quaker merklap is. Het lijkt me prachtig om deze merklap met een handgeverfd garen van Gloriana te gaan borduren.

A Visit from Spot

 

 

 

 

 

 

 

A visit from Spot € 13,50                                A.H. to E.E. € 13,50

 

Er is weer volop keuze en ik kan niet wachten om de modellen in het echt te zien.