De dochter van Kathy Barrick heeft lang geleden ook al eens een aantal patronen ontworpen. Bijzonder leuke patronen, een beetje in de stijl van haar moeder maar toch weer helemaal anders. En nu is Liz weer terug. Ze is druk bezig om een aantal oude patronen weer opnieuw uit te brengen, maar is ook heel productief met haar nieuwe patronen. Voor de beurs in Nashville heeft ze maar het liefst 12 nieuwe patronen. De patronen gebruiken vaak Needlepoint Inc zijde, maar Liz heeft steeds ook een DMC conversie opgenomen in het patroon.

Om te beginnen zijn er maar het liefst 3 nieuwe boompatronen. Ik ben helemaal weg van deze patronen. Voor het middelste patroon heeft Liz nog een aanpassing gedaan zodat je het ook als een rechtnoek kunt borduren en in kunt lijsten. De andere twee patronen zijn heel geschikt als reisproject vind ik zelf. Je hebt niet veel kleuren nodig, voor de May Flowers links zelf maar 1 kleur en dat maakt het heel prettig voor een project voor onderweg. Yonder is een mooi patroon voor een versie van Oost, west, thuis best. De afzonderlijke randen in het midden geven het patroon meer diepte en kun je ook goed voor andere projecten gebruiken.

 

 

 

 

 

 

May Flowers (links) € 13,50                               Yonder € 13,50

Swan Tree (midden) € 13,50

Spring Quilt Tree (rechts) € 13,50

 

Mocht je nog een deuntje zoeken die de hele dag door je hoofd blijft spelen, dan heb je die nu gevonden ;-). How sweet is een prachtige, moderne uitgave en ik denk dat het bij jongeren zeker goed zal vallen. Hold Fast heeft mooie, bestorven kleuren die weer een heel andere sfeer weergegeven.

 

 

 

 

 

 

 

How Sweet € 13,50                   Hold Fast € 13,50

 

De AL Motif sampler is een reproductie van een merklap uit 1827. Het grappige is dat de merklap niet helemaal volgeborduurd was en LIz heeft in de linkeronderhoek een aantal motieven toegevoegd. Bij het patroon zit ook een foto van de oude merklap dus als je ‘m net zo wilt borduren als de versie uit 2817 dan kan dat ook. De twee reproductie van Liz is genoemd naar een graanzak omdat de gestopte randen zo kenmerkend zijn voor de graanzakken uit de VS. Het origineel lijkt op een graanzak geborduurd te zijn en Liz heeft de randen overgenomen in haar patroon. Ik weet uit ervaring dat dat wel even een werkje is om die randen te stoppen, maar oh wat ziet het er dan ook mooi uit.

 

 

 

 

 

 

 

AL Motif sampler 1827 € 13,50               Grain Sack Motif Sampler € 13,50

De volgende twee patronen lijken haast wat op elkaar qua lay-out. Ik vind vooral de Charleston erg leuk omdat je alle elementen ook zo goed apart kunt gebruiken. De pot met bloemen lijkt me uitstekend werken als boekenlegger ;-). De Carnations kun je ook weer op diverse manieren gebruiken, een schaarhangertje met een van die vogeltjes zie ik wel zitten.

 

 

 

 

 

 

Charleston € 13,50                  Carnation Sampler € 13,50

 

En dan hebben we nog twee patronen die meer art nouveau stijl zijn. Ik ben weg van de Bower Birds, zie dat al helemaal voor me met Gloriana Fresh Snow op Edinburg 705. Lijkt me prachtig. En die bijtjes van de Fraktur Bees zijn dan misschien wat groot, maar wel heel leuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bower Birds € 13,50                       Fraktur Bees € 13,50

 

En als je de Flosstube will zien waarin Kathy en Liz hun nieuwe ontwerpen onthullen, dan kun je die hier bekijken:

.