En er zit nog meer moois in het verschiet, ik krijg al helemaal kriebels van al die nieuwe patronen. Grootste vraag wordt natuurlijk, wat is het eerste patroon dat ik ga borduren? Volg vooral onze facebookpagina, ik kan daar berichten delen die ontwerpsters laten zien van hun nieuwe patronen.

Brenda pakt weer flink uit in Nashville, met maar het liefst 13 nieuwe patronen. Omdat het er zoveel zijn en ik ze zoooooo leuk vind, is dit berichtje helemaal gewijd aan haar nieuwe patronen.Ik weet nog van vorig jaar dat haar patronen redelijk snel op waren in Nashville en dat het een tijdje duurde voor onze distributeur ze op voorraad had. Wil je dus iets graag hebben, laat het ons dan weten, dan kunnen we het patroon gelijk meenemen uit Nashville. Via het bestelformulier  kun je je bestelling doorgeven. Vermeld daar dan graag even Nashville bij.

WTNTGilmore

Ik vind dit misschien wel de mooiste, The Gilmour House Sewing Tray. Het patroon is gebaseerd op een antieke geweven deken, gemaakt door de Gilmour broers in 1839. Je kunt het patroon los kopen of ook het dienblaadje erbij bestellen. Het is geborduurd o 16 draads linnen van Picture This Plus en je hebt 2 strengetjes garen nodig.

Patroon € 13,50

Patroon met dienblaadje  29,95 (we kunnen maar een beperkt aantal meenemen, dus wees er snel bij).

WTNTStitchTime

Voor iedereen die op zoek is naar een patroontje voor een naaldenboekje, is dit wel een heel lief exemplaar. Toepasselijk genaamd, A Stitch in Time, kun je er een naaldenboekje van maken en een speldenkussentje. Vooral de jeansblauwe stof vind ik erg mooi.

A Stitch in Time € 13,60

20160224WTNt LIVE SIMPLY

Dit is het eerste patroon in een serie die “Tiny Work Samplers” heet. Ik vind het in ieder geval een heel leuk patroon. Het origineel is geborduurd op 35 ct (14dr/cm) stof van Weeks Dye Works en je gebruikt een combinatie van overlopende garens.

Live Simply € 13,50

WTNTGoodDe

Dit patroon trok gelijk mijn aandacht doordat de opbouw lijkt op een fractur tekening. Die bloemen naast dat vroutje, zo’n rand erom heen en het lijkt wel een beetje op een gewone tekening. Als je niet zo houdt van Engelse teksten, heb je in ieder geval genoeg ruimte om het te vervangen door een Nederlands gezegde. Of je verlengt het randje gewoon.

Good Deeds € 13,50

WTNTOurStory

Ik ben gek op letters, vooral strakke letters. Deze zijn helemaal in mijn straatje. En als er dan ook nog een huisje op staat……. In plaats van de tekst eronder kun je ook bijvoorbeeld het adres borduren van waar je woont. Of borduur de intialen van de ontvangers met een datum. Zelfs als je het weg zou laten, houd je nog een prachtig patroon over.

Our Story € 13,50

WTNTWHereHeart

Naast Home is er ook Nest als tekstpatroon, ik ben benieuwd of er nog meer volgen. De tekst luidt “Birds nest where hearts rest”.

Where Hearts Rest € 13,50

WTNTRedBird

Een Fraktur tekening is een bepaalde stijl van typografie maar ook een stijl van beeldende volkskunst die door de Pennsylvania Dutch (van oorsprong Duitse bewoners van Pennsylvania) werden gemaakt tussen 1740 en 1960. De tekeningen werden gemaakt met inkt en aquarelverf en in zeer verschillende vormen uitgevoer: voorbeelden van geschriften, geboorte- en doopcertificaten, zegeningen voor het huwelijk en huizen, ex libris en in bloemenafbeeldingen.

De eerste Frakturs werden helemaal met de hand getekend, later, toen de drukkunst algemener was, ook geprint. Motieven die je veel ziet zijn bloemen, harten, tulpen, Gotische drukletters en schuine calligrapieletters. Je vindt nog veel Fraktus in bijvoorbeeld het American Folk Art Museum, het Metropolitan Museum of Art in New York en het Philadelphia Museum of Art in Philadelphia. Brenda heeft hier haar eigen versie van een Fraktur gemaakt.

Red Bird Fraktur € 13,50

WTNTFOrget

Forget Me Not is een perfect cadeautje voor een borduurvriendin, je voegt de knopen uit je eigen verzameling toe en kunt de kleur helemaal aanpassen aan wat de ontvangster mooi vindt.

Forget Me Not € 13,50

WTNTNeedle

Nog meer knoopjes kun je gebruiken voor dit patroontje. Let ook vooral op de klosjes die bovenop de hoepelrok staan. En de knopenbloemen die uit een klosje groeien, geweldig al die details.

Needle & Thread € 13,50

WTNTWeavers

Dit is nog een patroon, dat gebaseerd is op een antieke geweven deken, deze keer geproduceerd door H. Adolph in 1878 in Kansas. Leuk he, als zo’n stukje geschiedenis weer tot leven komt. Wil je de tekst niet borduren, dan laat je de rand gewoon doorlopen en borduur je nog een keer de blaadjes linksonder.

A Weaver’s Work € 13,50

WTNTSpringFrloic

Tot slot nog twee Paaspatroontjes, hoewel, je hoeft ze niet echt na Pasen op te bergen. De twee haasjes met hun eiermandje doen het ook goed in een houten borduurring voor de afwerking. Of doe net als Brenda en verf een spaanhouten rond doosje in een zachtblauwe kleur en bevestig je borduurwerk er bovenop. Mooi en nuttig, wat wil een mens nog meer.

Spring Frolic at Bunny Hill € 13,50

WTNTSpringDelivery

Spring Delivery is misschien wel mijn favoriet, hoewel Gilmour House ook wel heel hard roept “borduur mij, borduur mij”. Tulpjes, een bloemenmandje, nog meer bloemen, een haasje met witte staart, kleine opgevulde driehoekjes in de rand, ik ben er weg van. Helemaal van de kleuren. We zullen zien welk patroon de strijd wint van wie het eerst geborduurd gaat worden.

Spring Delivery € 13,50

Dat zijn ze dan, de 13 nieuwe ontwerpen van Brenda. Er zijn nog 2 echt Amerikaanse ontwerpen die ze uitbrengt, die komen op onze facebookpagina nog wel voorbij.