Het is bijna een maand geleden dat we de kerstcatalogus uitgebracht hebben. Tijd voor mij om eens rustig in de catalogus te kijken en mijn persoonlijke top 3 samen te stellen. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Uiteraard komen er in de catalogus alleen maar patronen te staan die ik zelf leuk vind. En hoewel ik niet alles kan borduren, wil ik wel een warm gevoel bij de patronen hebben. Ik ben er dus maar eens voor gaan zitten en dit is mijn top 3 geworden.

Mijn absolute favoriet is het exclusieve patroontje dat Paulette van Plum Street Samplers voor ons ontworpen heeft. Ik ben al begonnen met het borduren hiervan, maar doordat er een ander borduurklusje tussendoor kwam, ligt het even stil. Ik heb mezelf het pakketje met het handgeverfde linnen van R&R Reproductions cadeau gedaan. Het is zo fijn om op deze stof te borduren en met de handgeverfde garens wordt het echt een plaatje. Ik zal dit weekend een foto van mijn WIP (work in progress) op facebook zetten, dan kun je zien hoe het wordt.  Het materialenpakketje kost € 24,95

Op nummer 2 staat Nuancen 10 van Historische Stickmuster. Ik ben weg van deze Nuancen patronen en vind deze vooral zo mooi door de winterblauwe kleuren die HSM heeft gebruikt. De randjes die als een soort puzzel in elkaar vallen is net iets voor mij. Niet een te grote rand moeten borduren en voldoende afwisseling. Maar je kunt ook heel goed delen van het patroon gebruiken voor bijvoorbeeld kaarten of borduur een randje op een stukje band en bevestig dat rondom een glazen waxinelichtjeshouder.

Voor mijn laatste favoriet moest ik echt even nadenken. Ik heb namelijk twee patroontjes die ik bijzonder leuk vind. Eentje daarvan is niet zo groot, dus ik heb besloten dat ik dit jaar een top drie-en-een-half mag aanleveren. Een soort ex aequo zou je kunnen zeggen ;-).

Het gaat om de serie Petit Hiver van Renato Parolin en om Regali di Natale van Cuore & Batticuore. Ik vind de serie van Renato zo heerlijk kerst, het zijn echt mijn lievelingskleuren voor de kerst. En het leuke is dat je naast het patroontje ook nog eens een passe-partoutkaart met enveloppe erbij krijgt! Dat wist ik niet eens toen ik de patroontjes bestelde. Zo kun je wel heel snel een kaart borduren of die dan juist in een mooi lijstje doen (met de passe-partoutkaart) en dan een prachtig cadeau hebben.

  

Heel anders van kleur, maar juist daardoor oh zo vrolijk, zijn deze 12 kerstfiguurtjes (Regali di Natale) van Cuore & Batticuore. En ze dan afwerken als labeltjes zoals op de foto, dat is toch kerstborduren in optima forma. Het maken van die labeltjes lijkt me nog wel een dingetje, maar goed, ik kan eerst beginnen met het borduren. Voor iedereen staat er wel een passend motiefje op. Je kunt de kleuren natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeuren. Maar ik ben eerlijk gezegd een beetje verliefd geworden op het gebruik van turquoise bij de kerstborduurtjes. Het is een kleurtje dat gewoon heel goed past bij deze patroontjes. Wie weet wat voor labeltjes ik volgend jaar in mijn kerstboom heb hangen.

  

Zo, dat was mijn top drie-en-een-half, nu is het de beurt aan jou. Wat is jouw favoriete patroon (of top 3) uit de kerstcatalogus? Of je het gaat borduren of niet, dat doet er helemaal niet toe. Er is per slot van rekening na borduren niets zo leuk als droomborduren!