Let op: van maandag 23 tot en met woensdag 1 januari zijn zowel de winkel als de webshop gesloten. Je kunt tijdens deze periode wel via de webshop bestellen, maar we beginnen 2 januari met het beantwoorden van de mail en het verzenden van bestellingen.

Voor het geval je je afvraagt wat je voor kerst 2020 kunt borduren, ik heb een lijstje gemaakt van mijn 10 favorieten op dit moment. Het blijft altijd moeilijk kiezen, want met mijn voorliefde voor kerstborduren, is er zoveel moois om te borduren. De patronen staan overigens in volstrekt willekeurige volgorde ;-).

1. Spirit of Christmas 1 en 2 van Lila’s Studio

Ik had nog niet eerder gehoord van deze ontwerpsters, maar zoals dat zo vaak gaat, zaq haar patronen op Facebook voorbijkomen en was gelijk verkocht. De patroontjes in het rood vind ik echt geweldig. Wat een leuk idee en je kunt deze 6 ook gewoon op 1 lap borduren.
Spirit of Christmas- Set 1

 

 

 

 

 

 

 

Spirit of Christmas set 1 € 14,75

Spirit of Christmas- Set 2

 

 

 

 

 

 

 

Spirit of Christmas set 2 € 14,75

Deel 2 is op dit moment niet meer voorradig, die bestellen we in januari weer.

2. De nieuwste kerstsok van Shepherd’s Bush

Ik zat er al even op te wachten, want het zou dit jaar een kerstsok voor een man zijn en uiteraard heeft Poekie wel een eigen kerstsok nodig. En ik vind ‘m toch leuk!!!! Er staan zoveel details op deze kerstsok, je kunt steeds wat nieuws ontdekken. We kunnen het setje met bedels etc. die bij deze sok hoort ook voor je bestellen, dat kost € 22,95. Ik ga de sok op 10 draads stof borduren, dan heeft Poekie ook echt een grote sok.

Parker's Stocking

 

 

 

 

 

 

 

Parker’s Stocking € 11,50

3. A Merry Christmas Sampler van La D Da

Dit is nu echt zo’n kerstkussentje dat altijd past bij mijn inrichting. Het is klassiek genoeg en toch ook weer echt in kerststijl. Ik ben er nog niet over uit of ik ‘m als kussentje zou afwerken of dat ik er een mooi, fijn lijstje voor zou uitzoeken.

Merry Christmas Sampler, A

 

 

 

 

 

A Merry Christmas Sampler  € 11,50

4. Patchwork Deer van Heart in Hand Needleart

OMG, hadden we eerst al het Patchwork Schaap (dat trots in de winkel hangt), nu heeft Cecilia een rendier uitgebracht in deze serie. Wat een bijzonder leuk rendier, Ik vind het een beetje zoals de slogan van Rivella: een beetje apart maar wel lekker :-). Voor alle quiltsters is dit een geweldige combinatie van quiltpatroontjes en borduren. En ik, ik ben gewoon ontzettend in de verleiding om alvast kleurtjes uit te gaan zoeken.

Patchwork Deer

 

 

 

 

 

 

Patchwork Deer € 11,50  

 

6. Christmas Box van Jeannette Douglas Designs

In haar serie van “Boxes” heeft Jeannette nu het meest schattige kerstpatroon uitgebracht. Nu hoor ik je al zeggen: “Maar Annemiek, ik heb helemaal niet zo’n houten doosje waar alles in past”. Geen probleem, je borduurt gewoon alle onderdelen op 1 lap en laat tussen de verschillende patroontjes bijvoorbeel 6 draden leeg. Of je gebruikt de kleinere motieven voor kerstornamentjes. En het onderste kussentje met rendieren kun je natuurlijk heel goed gebruiken als speldenkussentje. Naast alle patroontjes vind je in dit boekwerkje ook de uitleg over de steken en de instructies om eea in elkaar te zetten.

Christmas Box

 

 

 

 

 

 

 

Christmas Box € 17,95

7. Chuck-ful Christmas van Erica Michaels

Ohhhh, wat een bijzonder mooie kerstmerklap. Er staat in het Engels: Of je kerstsok nu van zijde, katoen is of wol, ik hoop dat hij deze kerst tjokvol is. Ik vind het echt een plaatje, je kunt deze merklap elk jaar met trots weer ophangen. En wil je helemaal een uitdaging aangaan, dan kun je ‘m ook op zijden gaas borduren (hebben we in de winkel). Erica heeft ‘m afgewerkt als een kleine kerstsok, dat is echt een erfstuk.

Chuck-ful Christmas

 

 

 

 

 

 

 

Chuck-ful Christmas € 17,95

8. Merry Chalk Full van Hands on Designs

De nieuwe glazen potjes serie van Hands on Designs vind ik echt heel leuk. Het zijn niet te grote patroontjes die je borduurt op antracietgrijze stof. Als je dat nog nooit gedaan hebt, is dit een goede introductie. Elk Chalk Full patroontje heeft ook nog een klein patroontje, zodat je dubbelop plezier hebt. En deze kerstmannen kijken zo vrolijk, daar word je vanzelf blij van.

 

 

 

 

 

 

 

 

Merry Chalk Full € 11,50

9. Winter Saltboxes van Plum Street Samplings

Als ik Rack Stack klaar heb, dan ga ik alles opzoeken voor het rechterpatroontje van de Winter Saltboxes. De patroontjes zijn over 1 draadje geborduurd en de achtergrond is dan ook helemaal geborduurd. Ik denk niet dat ik moedig genoeg ben om dat te doen en ga gewoon een mooi 14 of 16 draads stofje uitzoeken en borduur het geheel fijn over 2 draadjes. Hoef ik die achtergrond ook niet op te vullen, hoe mooi zo’n mini-lapje ook is.

 

 

 

 

 

 

 

Winter Saltboxes € 11,50

 

10. Home for Christmas van With Thy Needle & Thread

En als ik dan nog tijd over heb, dan ga ik kijken of ik dit schattige patroontje ook nog kan borduren. Ook hiervoor geldt dat het over 1 draadje is geborduurd. We hebben de Lugana die hiervoor gebruikt is ook in huis. En misschien, misschien ga ik deze toch wel over 1 draadje borduren. Het patroontje is niet te groot en ik hoef de achtergrond niet op te vullen. Dat scheelt al een heel stuk. Ik ga er nog even over nadenken. Het duurt per slot van rekening nog 12 maanden voor het weer kerst is.

 

 

 

 

 

 

 

Home for Christmas € 10,50