Een beetje tussen alle nieuwe patronen door en tussen alle schaapjes, is Diane met een soort serie begonnen, Hometown Holiday. Deze patroontjes vormen samen een kerstdorpje. Het leuke is, dat je de patroontjes kunt afwerken als een staande kubus, zodat je de gebouwen ook echt als een kerstdorpje neer kunt zetten. Tot nu toe zijn er twee patroontjes verschenen.

 

My House € 6,95                                           Main Street Station € 6,95

En op de website van Little House Needleworks kun je lezen hoe je de kubusjes in elkaar zet, zonder naaimachine, lijmpistool of welk apparaat dan maar ook. Hoewel ik eerlijk moet zeggen, dat ik de pootjes van de kubus met een beetje lijm vast zou zetten. En mocht je geen kralen kunnen vinden, dan zijn houten kralen ook heel geschikt, die kun je zelfs nog in een gewenste kleur verven.

http://littlehouseneedleworks.com/hometownholidaytutorial.html

Wil je geen enkel patroontje missen van deze serie, laat het mij dan weten. Zodra er een nieuw patroontje uit is, sturen we die dan naar je toe.  Diane heeft 12 draads naturel linnen gebruikt, wij hebben een geweldig linnen van Weddigen dat je heel goed hiervoor kunt gebruiken. Het  heeft wat meer “body” dan de Zweigart linnens en dat maakt het makkelijker om in vorm te blijven als je het piepschuim blok bekleedt. Verder gebruikt Diane een combinatie van Crescent Colours garen en DMC garen voor deze patroontjes. En bij het patroontje My House krijg je een compleet alfabet zodat je je eigen naam eronder kunt borduren. Wel zo leuk :-).