Met het zonnige weer dat ze voor deze week voorspellen, is het hoog tijd om voor de zomer wat leuke patronen in huis te halen. De komende weken deel ik een aantal van mijn favoriete zomerpatronen met je.

Allereerst dit kolibriepatroontje van Heart in Hand  Needlarts. Ik ben dol op deze vogelpatronen van Cecilia. Deze keer heeft ze een kolibrie gebruikt en wat een schattig vogeltje is het geworden. Hij staat op mijn lijstje van nog te borduren patronen. De kleine knoopjes zitten, heel handig, gelijk al bij het patroon.

Hummingbird Sampler

 

 

 

 

 

 

 

Hummingbird Sampler (met knoopjes) € 14,75

Nog zo’n leuk patroon voor allerlei gelegenhede. Cathy van Hands on Designs heeft een nieuw seizoen van A Year of Celebration uitgebracht. Borduur de maandpatroontjes op een lap, als losse ornamentjes (zoals hier afgebeeld) of als kleine kussentjes. Ook heel leuk om iemand voor zijn/haar verjaardag te geven en dan achterop de naam en datum te borduren. Ik vind het ideaal voor de zomer, zeker als je de patroontjes als losse ornamentjes borduurt. Een mooi, klein werkje dat je handig mee kunt nemen.

 

 

 

 

 

 

 

A Year of Celebrations Season 2 € 27,25

Misschien denk je er niet gelijk aan, maar ik wordt zo blij van dit fretje, dat ik ‘m helemaal bij de zomer vind passen. Ik vind het zo bijzonder hoe de ontwerpster iedere keer weer de dieren een uitdrukking weet te geven en toch hetzelfde opvulmotief gebruikt (dat ruitje). Ik zou dit fretje zo wel in huis willen hebben.
PS: ook leuk om te borduren voor iemand die een fretje heeft als huisdier.

Year In The Woods 5 - Ferret

 

 

 

 

 

 

 

The Ferret € 10,75

Tot slot hebben we van Teresa Kogut nog een paar boeken van Love Lives Here. Teresa’s eigen stijl maken haar patronen heel bijzonder. Ik ben dol op haar vrolijke kleuren en het patroon van de vogel boven dat rode huis op de voorkant is net iets voor mij. Het huis is natuurlijk nogal Amerikaans met die vlag, maar die kun je ook weglaten en een paar extra hartjes of bloemetjes borduren. In het boek staan nog veel meer patronen, als je op de link klikt, zie je ze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Love Lives Here € 28,50

Morgen kun je meer lezen over wat ik belangrijk vind aan een patroon voor de zomer. Tot dan.