Na die grote patronen van Long Dog, had mijn hart enige tijd nodig om bij te komen van de beschuldiging dat mijn hart toch wel een beetje zwak was. Te zwak voor die grote patronen in ieder geval. Gelukkig zijn daar dan de patronen van Plum Street Samplers. Die zijn een stuk kleiner. Qua afmeting dan. Wat betreft tijd die je nodig hebt om ze te borduren, laat staan af te werken, dat kan ook aardig oplopen. Toch kan mijn hart dit beter aan, de werkjes zijn wat overzichtelijker en met de weinige uurtjes die ik heb om te borduren, is er ook nog eens iets een keer klaar. Want uiteindelijk is dat toch ook wel fijn, dat je een borduurwerkje op een gegeven moment ook af hebt.

Dat is een verhaal echter voor een andere dag, eerst wil ik graag dit fantastische “drum” oftewel trommel patroon met jullie delen. Ik heb er al diverse gezien en het staat heel hoog op mijn lijstje om te borduren. En deze is werkelijk fantastisch. Op de zijkant staat het volgende versje: Cape Cod Girls ain’t got no combs; They brush their hair with codfish bones. Oftewel, de zeemeerminnen van Cape Cod hebben geen kammen, maar gebruiken de graten van kabeljauwvissen om hun haar te kammen. Ik vind het geweldig. Je ziet dat gewoon voor je. Ik ga dan maar niet nadenken hoe die lieftallige dames aan die graten komen, dat bederft weer een beetje het mooie plaatje.

PSSmarinersdrum

Bovenop de trommel borduur je een piraat die zijn anker heeft laten zakken om op zoek te gaan naar schatten. Of hij is helemaal in de ban van de zeemeerminnen en verliest zijn verstand en springt overboord om voor altijd bij zijn zeemeermin te zijn. Als je goed kijkt, kun je zien dat de ketting die aan het anker vastzit, doorloopt op de zijkant van de trommel. Dat helpt met het in elkaar zetten, twee van die punten waarvan je weet dat ze aan elkaar horen te zitten. Aan de onderkant borduur je een compas. Zodat de piraat zijn weg weer terug kan vinden. Als hij tenminste aan die zeemeermin kan ontstnappen. Want naast dat die natuurlijk gek is op kabeljauw, heeft zij nog wel de nodige schatten verborgen op de bodem van de zee. En of ze die wil delen met zo’n piraat……..

PSSmarinersdrum2

Mariner’s Drum € 13,50

Dan is Paulette begonnen met een nieuwe serie met een van mijn favoriete motieven: HUISJES. Mijn vingers jeuken bij het zien van zulke mooie patroontjes. De eerste in de serie heeft naast drie schattige schaapjes ook een hondje. De bloemen tieren welig rondom dit huis, je zult maar zo’n uitzicht hebben vanuit een van die ramen.

PSSsamplerhouse1

Sampler House I € 13,50

Het tweede huisje lijkt wel voor mij ontworpen te zijn. Een alfabet op het patroon en niet 1, niet 2, niet 3 maar zelfs 6 kroontjes. Dan zou je toch zeggen dat ik het maar heel snel moet gaan borduren. Volgens Paulette komen er in juli/augustus nog 2 nieuwe huisjes bij en misschien nog wel 1 of 2. Ik wacht in spanning af.

PSSsamplerhouse2

Sampler House II € 13,50

En dan tot slot, dit lieve patroontje. Ik vind het helemaal passen bij de zomer. Vrolijke fuchsia’s die naast een vogelkooitje hangen, een vogel die geniet van de bloemen en uiteraard een huisje. Dit lijkt me een behoorlijk groot huis trouwens. Met weinig ramen op de begane grond. Maar misschien dat de bedienden daar leven en de dame en heer des huizes op de eerste en tweede verdieping.

17-1645

Cotton Bird € 13,50